O noua cale. Lecțiile coronavirusului - Edgar Morin

O noua cale. Lecțiile coronavirusului - Edgar Morin
Preț: 35,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 120
Format: 13x20
Categoria: Diverse

DESCRIERE

O noua cale. Lecțiile coronavirusului - Edgar Morin 

 
O lecție despre existențele noastre
 
„Care e viața ta?“ Este întrebarea pe care mi‑o puneam atât mie însumi, cât și semenilor mei, în filmul‑document Chronique d’un été, realizat împreună cu Jean Rouch în 1960. Această întrebare, mai actuală ca niciodată, a deve‑nit hăituitoare în contextul izolării.
 
Înainte de toate, experiența izolării ar trebui să ne facă receptivi față de existența acelora care au suportat‑o în condiții de sărăcie și lipsuri, care nu au putut accede la surplus și la frivolitate și care merită să ajungă la acel stadiu în care să dispună de surplus.
 
Constrângerile izolării au determinat pe fiecare în parte să își pună întrebări cu privire la propriul mod de viață, la adevăratele nevoi, la aspirații – reprimate în cazul celor pentru care viața se reduce la un ciclu nesfârșit de metrou‑muncă‑somn, uitate de către cei care se bucură de o viață mai puțin aservită și ascunse de obicei în spatele măștilor pe care ni le așază pe chip alienările cotidianului sau refulate în „divertisment“, în sensul atribuit de Pascal, divertisment care ne deturnează de la adevăratele probleme ale condiției umane.
 
Izolarea ar trebui mai ales să ne facă receptivi față de esențialul existenței – atât pe nefericiții captivi ai propri‑ilor servituți, cât și pe norocoșii captivi ai imediatului, ai secundarului și ai futilului: dragostea și prietenia de dra‑gul împlinirii noastre personale, comuniunea și solidarizarea „Eu“‑urilor noastre prin topirea în „Noi“, destinul umanității, în care fiecare dintre noi reprezintă o particulă...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Diverse

Created in 0.0343 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.