O sa va cam usture - Jurnalele secrete ale unui medic junior

O sa va cam usture - Jurnalele secrete ale unui medic junior
Preț: 39,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 256
Format: 14x20

DESCRIERE

O sa va cam usture - Jurnalele secrete ale unui medic junior (Adam Kay)

 
... in anii de pregătire medicală a ținut un jurnal, iar O să vă cam usture împletește povești din linia întâi a sistemului de sănătate cu reflecții asupra crizei actuale.
 
Rezultatul este o relatare la prima mână a vieții de medic junior, cu toate bucuriile, suferințele, sacrificiile și birocrația înnebunitoare, dar și o scrisoare de dragoste și de prețuire adresată celor care, la un moment dat, s-ar putea să vă țină viața în mâini.
 
Din carte:
 
Marţi, 9 noiembrie 2004
 
Trezit de un bip la 3 noaptea, în mijlocul primei pauze de somn de o jumate de oră pe care mi-o luasem in ultimele trei ture, ca să prescriu un somnifer unui pacient al carui somn e, evident, mai important ca al meu. Puterile mele sunt infinit mai profunde decât credeam: ajung în salon unde îl găsesc pe pacient dormind.
 
Vineri, 12 noiembrie 2004
 
Analizele unei paciente internate arată că are probleme cu coaularea sângelui, fără niciun motiv explicabil. Pana la urmă, Hugo dezleaga misterul.
 
Tipa lua nişte comprimate de sunătoare cumpărate de ia un magazin naturist, ca să-şi trateze anxietatea. Hugo îi explică pacientei (şi, ca să fiu sincer, şi mie) că astea interferează cu metabolizarea warfarinei şi că problemele de coagulare se vor rezolva de la sine dacă nu mai ia pilulele. Ea e uluită.
 
- Credeam că dacă sunt doar pe bază de plante nu au cum să-ţi facă rău.
 
 La auzul cuvintelor „doar pe bază de plante", temperatura din incăpere pare să scadă câteva grade şi Hugo îşi reţine cu greu un oftat obosit. Clar, nu e prima oara cand joacă meciul ăsta.
 
— Sâmburii de caise conţin cianuri, îi răspunde pe un ton sec. Ciuperca buretele viperei provoacă decesul în 50 la sută dintre cazuri. Natural nu e neapărat egal cu sigur. Am în grădină o plantă care, dacă doar stai sub ea zece minute, te-a omorât.
 
Punct ochit, punct lovit: femeia aruncă la coş tabletele...
 
 
Luni, 6 decembrie 2004
 
Li se cere tuturor doctorilor juniori din spital să semneze o hârtie prin care optăm pentru neaplicarea Directivei europene privind timpul de lucru, deoarece contractele noastre de muncă o încalcă.
 
Săptămâna asta m-am văzut cu H sub două ore şi am lucrat 97, total general, „încălcarea” directivei e joacă de copii. Contractul meu a înşfacat-o, a târât-o din pat ţipând în toiul nopţii şi a torturat-o scufundând-o în apă ca pe vrăjitoare...
 
 
CUPRINS:
 
introducere 
stagiar
 
rezident - primul post 
 
rezident - al doilea post 
 
rezident - al treilea post 
 
rezident-şef- primul post 
 
rezident-şef- al doilea post 
 
rezident-şef- al treilea post   
 
rezident-şef - al patrulea post
 
medic specialist   
 
urmările    
 
scrisoare deschisă adresată ministrului sănătăţii
mulţumiri
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0286 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.