O saptamana in aeroport - Alain de Botton

O saptamana in aeroport - Alain de Botton
Preț: 25,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-8642-95-6
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 160
Format: 13x17

DESCRIERE

O saptamana in aeroport - Alain de Botton

 
... am ajuns la aeroport cu un tren din centrul Londrei, într-o seară de duminică, devreme, trăgând o valijoară pe role şi fără intenţia de a pleca spre altă destinaţie timp de o săptămână.
 
Am fost cazat în Terminalul 5, avanpost al lanţului hotelier Sofitel, care, deşi nu era efectiv în proprietatea aeroportului, era situat la numai câţiva metri de el, legat ombilical de nava-mamă printr-o serie de alei acoperite şi printr-un limbaj arhitectural curent, însemnând folosirea la nesfârşit a suprafeţelor vitrate, a ghivecelor cu plante uriaşe şi a gresiei cenuşii.

Hotelul pune la dispoziţie 605 camere, faţă în faţa, de-a lungul unei curţi interioare, dar curând a devenit evident că adevăratul suflet al întreprinderii constă nu atât în ospitalitate, cât în gestionarea nesfârşitului şir de conferinţe şi congrese ţinute în cele patruzeci şi cinci de săli de şedinţă, fiecare dintre ele numită după o altă parte a lumii şi bine dotată cu puncte de informaţii şi facilităţi LAN.
 
La sfârşitul acestei duminici de august, Avis Europa se afla în sălile Dubai şi Liftex, iar asociaţia industriei britanice de ascensoare - în Sala Tokio. Dar cea mai mare adunare se ţinea în Amfiteatrul Atena, unde delegaţii încheiau o întâlnire despre dimensiunea supapelor, prezidată de Organizaţia Internaţională pentru Standardizare (sau ISO), un organism implicat în eradicarea incompatibilităţii dinte diferitele feluri de echipamente industriale.
 
Atâta vreme cât guvernul libian îşi onora acordurile, datorită celor douăzeci de ani de muncă desfăşuraţi de ISO, curând oricine va putea călători în Africa de Nord, de la Agadir până la El Gouna, fără să fie nevoie de un adaptor de priza.
 
Mi-a fost repartizată o cameră în colţul vestic cel mai de sus al clădirii, de unde puteam vedea partea laterală a terminalului si un sir de lumini roşii si albe care marcau sfârşitul pistei din nord.
 
La fiecare minut, în pofida celor mai mari eforturi ale furnizorilor de geamuri, auzeam mugetul unui avion care se înălţa, odată cu sute de pasageri, unii poate ţinându-şi partenerul de...
 
CUPRINS:
 
I. Abordare
 
II. Plecari
 
IlI. Zona de operatiuni aeriene
 
IV. Sosiri

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0554 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.