O viata in roluri - Bryan Cranston

O viata in roluri - Bryan Cranston
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 352
Format: 14x20
Categoria: Biografii
Preț: 39,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

O viata in roluri - Bryan Cranston

 
În această autobiografie, Cranston descrie numeroasele roluri pe care le-a jucat în remarcabila sa viaţă, atât pe ecran, cât și în lumea reală. Pentru prima dată spune povestea primilor săi ani ca actor în serialul Loving, a rolului său recurent în Seinfeld, a timpului petrecut ca Hal, tatăl stupid din Malcolm in the Middle, a rolului cu care a câștigat Premiul Tony, turul de forţă ca Lyndon Baines Johnson în piesa All the Way de pe Broadway, și până la cel mai emblematic rol dintre toate: Walter White din Breaking Bad
 
Fragmente:
 
Vânzător la piaţa de vechituri

Când fraţii Barai, prietenii şi vecinii noştri, m-au întrebat despre tata, îmi amintesc că i-am minţit.
 
—    Unde este tatăl tău?
 
—    O, lucrează toată ziua, dar vine acasă noaptea şi ne trezeşte, apoi ne jucăm mult.
 
Cred că m-au crezut. Chiar şi eu am început să cred asta.
 
O vreme, tata a fost doar o fantomă. Apoi a dispărut. Nu ni s-a spus niciodată de ce. De fapt, nu ni s-a spus nimic. Pur şi simplu- s-a întâmplat. Depăşiţi momentul.
 
Foarte mult timp am crezut că sora mea, Amy, prea mică la acea vreme pentru a înţelege ce se întâmpla, a fost mai norocoasă, pentru că a depăşit totul relativ fără probleme.
 
Insă acum realizez că, de fapt, a ratat toată fericirea şi stabilitatea din vremurile de dinainte ca familia să se destrame: decoraţiunile de Crăciun, jocurile şi excursiile pe care le făceam împreună.

Cred că eu şi fratele meu am resimţit pierderea tatălui nostru mai acut tocmai pentru că prinseserăm timpurile bune. Prezenţa tot mai rară a tatei, absenţa lui, dispariţia lui. Acum devenise o simplă amintire.

A fost iubirea vieţii mamei mele. După cea plecat, ea a rămas furioasă. A început să alimenteze resentimentele ca şi cum ar fi fost o grădină privată, mai reală pentru ea decât orice lucru real.
 
S-a transformat dintr-o femeie plină de viaţă şi înţelegătoare într-una apatică şi depresivă. Pe vremuri era afectuoasă şi implicată, acum era posomorâtă, melancolică şi retrasă.

A început să bea. Câte puţin, la, început, apoi tot mai mult. A început cuvin. Vin la cutie. Vin în carafe. Am  văzut o mulţime de carafe goale.

Se aşeza la masa din bucătărie şi începea să se plângă mie şi fratelui meu: Taică-tu! Of, taică-tu! 
 
Trebuia să fie vedetă. Şi nu era o vedetă. Şi de asta a luat-o razna.

Uneori se întorcea către mine şi spunea, cu un rânjet amar de durere:

— Arăţi exact ca el.

Ce putea să facă? Cum niciun ban nu mai intra în conturile familiei, trebuia să găsească o sursă de venit. Mama era o colecţionară, aşa că i s-a părut normal să vândă unele „comori”.
 
Planul ei era să-şi umple Cadillacul roz din 1956 (cumpărat în perioadele noastre prospere) şi să conducă până la târgul de vechituri din Simi Valley, unde avea să vândă tot ce putea. în fiecare seară de sâmbătă, eu şi Kim urcam totul în Doamna Roz, după cum îşi dezmierda mama maşina.
 
Şi, în fiecare dimineaţă de duminică, înainte de răsărit, reuşeam cumva să ne strecurăm şi noi în maşină şi parcurgeam cu toţii drumul de 40 de kilometri.

Noi doi trebuia să descărcăm maşina şi să aranjăm toate acele articole eclectice pe pături. Le aşezam ordonat, în rânduri, în timp ce mama căuta chilipiruri la ceilalţi vânzători.
 
Până să terminăm de aranjat marfa, mama se întorcea cu braţele pline de nimicurile altora. Nu ni le aducea nouă, adică nu le cumpăra ca să le folosim, ci pentru a le vinde din nou, la preţ mai mare. Aşezam cu grijă noile mărfuri printre cele cu care veniserăm.

Când mama a aflat că mai există un târg de vechituri, deschis sâmbăta, în Saugus, Santa Clarita, l-am adăugat itinerarului nostru. Acum petreceam tot weekendul la târgurile de vechituri. Eram negustori de nimicuri.
 
După ce ne-am vândut toată marfa, am încercat să vindem bunurile altora la preţuri mai mari. Garajul pe care eu şi Kim îl folosiserăm drept scenă pentru scenariile noastre devenea acum un personaj...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Biografii

Created in 0.0608 sec