O zi in Roma antica - Secrete si curiozitati

O zi in Roma antica - Secrete si curiozitati
-10%
Preț: 31,50 RON
35,00 RON (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 464
Format: 13x20
Categoria: Romane istorice

DESCRIERE

O zi in Roma antica - Secrete si curiozitati - Alberto Angela

 
... pas cu pas, din zori până târziu în noapte, el urmărește itinerarele și preocupările unui locuitor al Romei din vremea Antoninilor, descriind cu vivacitate îmbrăcămintea, distracțiile, preocupările și necazurile acestuia.
 
Nu uită femeile sau sclavii, banchetele sau frecventarea băilor publice, spectacolele sângeroase din Colosseum...
 
Din carte:
 
Numerele Romei, Cetatea eternă
 
Suntem în secolul al II-lea d. H., iar Roma se află la apogeul splendorii sale. Este momentul cel mai prielnic pentru a o vizita.
 
În concordanță cu imperiul a cărui capitală este, orașul a atins maxima sa întindere teritorială, acoperind o suprafață de 1 800 de hectare, cu un perimetru total de 22 de kilometri. Și asta nu e tot. Numără între un milion și un milion și jumătate de locuitori (după unele estimări, chiar două milioane, aproape cât numărul locuitorilor din epoca modernă a metropolei!).
 
Este cel mai populat oraș de pe întreaga planetă și din toată perioada Antichității. În realitate însă, acest boom demografic și locativ nu trebuie să ne mire: de generații, Roma se află într-o continuă expansiune.
 
Fiecare împărat și-a adus propria contribuție la înfrumusețarea orașului cu noi edificii și monumente, schimbându-i treptat chipul. Alteori însă, chipul Romei s-a schimbat în mod brusc și radical, din cauza frecventelor incendii din epocă.
 
Această transformare a Romei va continua secole de-a rândul, rezultatul fiind acela că orașul avea să devină, încă din Antichitate, un veritabil și splendid „muzeu” de artă și arhitectură în aer liber.
 
Din acest punct de vedere, este impresionant să parcurgem lista cu clădiri și monumente alcătuită pe vremea împăratului Constantin.
 
Desigur, n-o vom cita pe de-a-ntregul, însă chiar și dacă ne limităm doar la operele principale, tot rămâ- nem perplecși, ținând cont că orașul de atunci avea o suprafață mult mai mică decât actuala Romă… 
 
-40 de arcuri de triumf;
-12 foruri;
-28 de biblioteci;
-12 bazilici;
-11 terme mari și aproape 1 000 de băi publice;
-100 de temple;
-3 500 de statui din bronz ale unor personalități ilustre și 160 din aur sau fildeș înfățișând diverse zeități, tuturor acestora adăugându-li-se 25 de statui ecvestre; 
 
...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0420 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.