Oamenii lui Smiley - John Le Carre

Oamenii lui Smiley - John Le Carre
-15%
Preț: 27,20 RON
32,00 RON (-15%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786060065791
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 448
Format: 11X18

DESCRIERE

Oamenii lui Smiley - John Le Carre

 
... două evenimente, aparent fără nici o legătură între ele, anticipară rechemarea domnului George Smiley din retragerea sa dubioasă. Primul se situa, în spaţiu, la Paris, iar ca timp, în înăbuşitoarea lună august, când, prin tradiţie, parizienii îşi abandonează oraşul soarelui arzător şi autobuzelor înţesate cu turişti.

Intr-una din aceste zile de august - a patra, şi exact la orele douăsprezece, întrucât suna ceasul unei biserici, iar sirena unei uzme tocmai îl precedase într-un cartier cândva celebru pentru numărul lui mare de emigranţi ruşi dintre cei mai săraci, o femeie îndesată, de vreo cincizeci de ani, cu o sacoşă în mână, ieşi din întunericul unui vechi antrepozit şi o pomi, cu energia şi cu hotărârea ce-i erau proprii, pe trotuar, către staţia de autobuz.
 
Strada era cenuşie şi strâmtă; la ferestre, obloanele erau închise; existau vreo două, trei mici hotels de passe şi o mulţime de pisici. Era, nu se ştie de ce, un loc deosebit de liniştit. Antrepozitul, întrucât adăpostea mărfuri perisabile, rămăsese deschis în timpul vacanţei.
 
Căldura, împuţită cu gaze de eşapament şi pe care nu o curăţa nici cea mai mică briză, urca spre femeie ca o cabină de ascensor, dar în trăsăturile ei slave nu se putea citi nici un fel de nemulţumire. Nu era nici îmbrăcată şi nici nu avea constituţia potrivită pentru oboseala unei zile călduroase, deoarece reprezenta mai curând o persoană scundă şi grasă, aşa că trebuia să se legene puţin pentru a înainta.
 
Rochia ei neagră, de o austeritate ecleziastică, n-avea nici talie, nici altceva care s-o înveselească, în afară de o panglicuţă de dantelă albă la gât şi de o cruce mare de metal bine lucrată, dar fără nici un fel de valoare intrinsecă, ce-i atârna pe piept.
 
Pantofii ei crăpaţi, ce se lăbărţau la cusături atunci când umbla, ţăcăneau sumbru pe asfalt printre casele cu obloanele închise. Sacoşa ei uzată, plină încă de la începutul dimineţii, îi impunea o uşoară aplecare la tribord şi arăta clar că era obişnuită să care greutăţi. Totuşi, avea ceva amuzant.
 
Părul ei cărunt era strâns într-un coc pe ceafă, dar îi rămăsese o şuviţă rebelă care-i juca pe frunte în ritmul pasului ei legănat. Un umor sănătos îi lumina ochii căprui. Gura, plasată deasupra unei bărbii de luptătoare, părea oricând gata să zâmbească la cel mai mic pretext...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0328 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.