Pădurea - Marian Godină
34,00 RON
40,00 RON (-15%)

Pădurea - Marian Godină

Pădurea - Marian Godină
-15%
Preț: 34,00 RON
40,00 RON (-15%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-44-0890-7
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 192
Format: 13X20

DESCRIERE

Pădurea - Marian Godină

 
... pădurea se întindea pe o suprafață enormă, astfel că urmele omului pe acele meleaguri erau foarte rare. Ba chiar existau zone în care nici cel mai temerar și mai aventurier dintre oameni nu călcase vreodată.
 
Zeci de mii de brazi și alte conifere, arbuști de toate felurile, ferigi și tot felul de plante ofereau adăpost și hrană pentru mii de animale. Viața animalelor era liniștită și bine organizată, astfel că exista hrană destulă pentru toate și conviețuiau în pace.
 
Rar se întâmpla ca vreo hienă înfometată să atace un pui rătăcit de căprioară ori ca un lup jigărit și alungat de haită să se preteze la furatul vreunui iepure prea mic ca să poată fugi.
 
Chiar și aceste fapte rare erau aspru pedepsite de Brun, un urs carpatin uriaș de vreo jumătate de tonă, cu o blană lucioasă, care radia de sănătate și forță. Puternicul Brun era Regele Pădurii și toți i se supuneau, mai puțin din teamă și mai mult din respect și admirație.
 
Căci Brun judeca drept și, în fața lui, o broască râioasă și un lup semeț erau egali. Tocmai din aceste motive, Brun fusese ales Regele Pădurii cu majoritatea voturilor animalelor. El se înconjurase de necuvântătoare de încredere, care îl ajutau la administrarea cu pricepere a pădurii...
 
...
 
... lupii se ocupau de aplicarea legilor. Ei erau bine organizați în haite și patrulau pe tot teritoriul pădurii, verificând dacă animalele respectau legile, dacă existau conflicte între ele sau dacă apăreau probleme de orice fel.
 
Liderul haitei era Ringo, un lup puter‑nic și inteligent, cu un grumaz gros cât un trunchi de stejar bătrân. Sănătatea animalelor era în grija ciocănitorilor, care se ocupau și de păstrarea într‑o bună condiție a copacilor, curățându‑i temeinic de insecte dăunătoare și de alte boli parazitare.
 
De instrucția puilor animalelor se ocupau bufnițele – simbol al înțelepciunii. Le asigurau puilor o educație temeinică și le ofereau o gamă largă de cunoștințe, pregătindu‑i astfel pentru viața de adult.
 
Șefa cabinetului de educație era o bufniță foarte bătrână, dar foarte bine pregătită și înțeleaptă, care se ocupa cu mare drag de toți puii, îndeplinindu‑și profesia cu multă dedicare.
 
Veștile pădurii erau date de șoimi, cei care, planând la înălțimi mari, puteau observa tot ce se întâmplă de‑a lungul și de‑a latul pădurii și în împrejurimile acesteia. Șoimii erau conduși de Kabis, un mascul de dimensiuni impresionante, fără a cărui aprobare nu era dată nicio veste...
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0530 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.