Palaria Presedintelui

Palaria Presedintelui
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 200
Format: 13x20
Preț: 25,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Palaria Presedintelui - Antoine Laurain

 
Un succes literar incontestabil al anului 2012 în Franța, romanul Pălăria Președintelui (Le Chapeau de Mitterrand) a obținut premiile Landerneau Découvertes și Relay des Voyageurs. A fost ecranizat în 2014 în regia lui Robin Davis...
 
Din carte:
 
... chelnerul cu şorţ alb i-a luat-o înainte de-a lungul şirului de mese la care cupluri, familii şi turişti stăteau de vorbă zâmbind sau clătinând din cap, cu gura plină.
 
În treacăt a zărit în farfurii fructe de mare, antricoate cu cartofi fierţi, vrăbioare bearneze. La intrare, şeful de sală, un bărbat cu o siluetă eliptică şi cu o mustaţă subţire l-a întrebat dacă are rezervare.
 
Pentru o clipă, Daniel şi-a închipuit că seara va fi ratată.
 
— Nu am avut timp, a răspuns cu o voce impasibilă. Şeful de sală a ridi cat din sprânceana stângă uitându-se atent la lista de rezervări pentru acea seară. O tânără blondă s-a aproiat de el:
 
— Acum o jumătate de oră a fost decomandată masa doisprezece, l-a anunţat arătând cu degetul undeva pe listă.
 
— Şi nu-mi spune şi mie nimeni? a replicat înţepat şeful de sală.
 
— Am crezut că v-a spus Françoise, i-a răspuns încet fata, înainte de a se îndepărta. Şeful de sală a închis pentru o secundă ochii, cu o strâmbătură dureroasă ce sugera că se stăpânea cu greu să nu se înfurie din pricina gravei greşeli a sub - ordonaţilor.
 
— Veţi fi condus la masa dumneavoastră, domnule, i-a spus lui Daniel, însoţindu-şi fraza cu o mişcare din bărbie către destinaţia cunoscută de ajutorul de chelner care s-a apropiat imediat.
 
Braseria avea ca întotdeauna feţe de masă de un alb sclipitor, albăstrui aproape, care-ţi ardea privirile precum zăpada sporturilor de iarnă. Paharele şi tacâmurile din argint pur şi simplu străluceau.
 
Pentru Daniel, luminozitatea aparte a meselor din marile restaurante era chiar simbolul luxului. Acelaşi ajutor de chelner a revenit cu meniul şi lista de vinuri.
 
Daniel a deschis copertele îmbrăcate în imitaţie roşie de piele şi a început să răsfoiască meniul. Preţurile depăşeau cu mult ce-şi închipuise, dar s-a hotărât să lase deoparte acest amănunt...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Literatura universala

31,50 RON
35,00 RON (-10%)
32,00 RON
40,00 RON (-20%)
32,24 RON
34,30 RON (-6,01%)
31,92 RON
39,90 RON (-20%)
24,00 RON
30,00 RON (-20%)
36,00 RON
45,00 RON (-20%)
Created in 0.0715 sec