Panza de paianjen - Cella Serghi

Panza de paianjen - Cella Serghi
-10%
Preț: 26,91 RON
29,90 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786067936148
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 440
Format: 13x20
Categoria: Literatura

DESCRIERE

Panza de paianjen - Cella Serghi

 
... intâia dată am văzut-o pe Diana în vacanța care a precedat in‑ trarea mea în clasa a cincea de liceu. Eram la Ocna-Sibiului, în parc, și mă plictiseam pe o bancă. În mână țineam, ca de obicei, o carte, pe care n-o citeam. Aveam paisprezece ani: nici înfățișare de fetiță, nici de adolescentă – mama spunea „vârsta ingrată”.
 
Rochiile mele nu erau nici deasupra genunchilor, cum poartă copiii, nici mai lungi, cum poartă codanele. Șosetele ajungeau până sub genunchi. Două de‑ gete mai sus era marginea rochiei. Pantofi de lac cu tocul ceva mai înalt decât la încălțămintea bărbătească.
 
Părul îl împleteam în cozi, strânse tare pe cap, așa ca să-mi rămână fruntea descoperită. Mama zicea că am fruntea inteligentă fiindcă e mare (eu eram de altă părere). Nu cred să fi băgat de seamă cineva, în vara aceea, la Oc‑ na-Sibiului, că mă aflu și eu printre vilegiaturiști, deși tare aș fi vrut să fie altfel.
 
Lumea se ocupa de Diana Slavu. În parc răsuna ecoul numelui ei. Și eu nu știam cine e, cum arată. De câte ori trecea prin fața mea o femeie frumoasă, mă întrebam dacă nu-i Diana Slavu. Se spunea că nu-i frumoasă, dar adorabilă, încântătoare.
 
Faptul însă că frumusețea ei era atât de discutată mă încredința că este frumoasă de-a binelea. După unii, semăna cu o reclamă de pastă de dinți, după alții, cu o reclamă pentru șampon de spălat părul...
 
...........
 
... am auzit apoi despre ochii ei că nu sunt „cine știe ce”, că sunt mai mult mici și poate chiar ușor asimetrici „dar de un verde care nu te lasă în pace”, a râs un domn mai în vârstă. Iar altul, mai tânăr: „Sunt albaștri ca ai păpușilor.
 
Genele mai ales, lungi și în‑ toarse”. Mi-o închipuiam cu nasul în vânt, când am auzit că are nasul Cleopatrei, „un profil de medalie” sau „parcă ar fi Brigitte Helm în Mătrăguna”.
 
Într-o zi mi-a atras atenția o femeie elegantă, cu un câine șpiț. Purta un bandou verde și o rochie de soie ecru cu guler verde și cordon verde lat. Pantofii cu tocuri Louis XV. Făcea pași mici din cauza rochiei, strâmtă și lungă până aproape de glezne.
 
M-am în‑ trebat dacă nu-i Diana Slavu. Nu, Diana are părul pe umeri, zbur‑ lit și blond. Blond venețian, după unii; nordic cenușiu, după alții.
 
Doi băieți s-au așezat lângă mine, ca și cum banca ar fi fost cu de‑ săvârșire liberă. Obișnuită să nu fiu luată în seamă, totuși nu pot spune că eram resemnată...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Literatura

Created in 0.0286 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.