Parenting pentru succes. Cum să ne creștem copiii bine - Madeline Levine

Parenting pentru succes. Cum să ne creștem copiii bine - Madeline Levine
-10%
Preț: 42,30 RON
47,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-94945-5-4
Anul publicării: 2021
Pagini: 368
Format: 13x20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Parenting pentru succes. Cum să ne creștem copiii bine - Madeline Levine

 
... pentru început, trebuie să îmbrăţişăm un mod mai sănătos şi radical diferit de a ne gândi la succes. Trebuie să ne controlăm temerile faţă de viitorul copiilor noştri şi să înţelegem că focalizarea exagerată pe matricele după care am ajuns să definim, astăzi, succesul - notele mari, trofeele sau scrisorile de recomandare de la grădiniţe către facultăţi - reprezintă o definiţie parţială şi în mod frecvent înşelătoare.
 
In cel mai bun caz, încurajează succesul academic pentru un grup mic de studenţi, dar ignoră cu desăvârşire factorii necesari pentru a obţine succesul în viaţă. în plus, face falsa presupunere că succesul academic obţinut de timpuriu este un prevestitor al competenţei din multe domenii, inclusiv în ceea ce priveşte relaţiile interpersonale şi identitatea de sine. Uneori, se întâmplă aşa; de cele mai multe ori, însă, nu.
 
O îngrijorare poate şi mai mare, deoarece implică mult mai mulţi copii, este aceea că definiţia noastră limitată a succesului nu reuşeşte să-i ia în considerare pe acei elevi ale căror contribuţii potenţiale nu sunt uşor de măsurat. Dacă insistăm pe o definiţie îngustă şi bazată pe măsurători, atunci le atribuim, în mod nebuneşte, un viitor subevaluat şi chiar sumbru unor persoane cu multă valoare potenţială pentru societatea noastră.

„Succesul autentic" la care mă voi tot referi pe parcursul acestei cărţi pune succesul în sine şi dezvoltarea sa într-o lumină diferită, una bazată nu pe anxietate, ci pe cercetări ştiinţifice, experienţe clinice şi o doză considerabilă de bun-simţ. Această versiune a succesului presupune că orice copil este o lucrare în curs de desfăşurare.
 
In plus, porneşte de la ideea că toţi copiii trebuie să aibă timp şi energie pentru a se putea angaja, cu adevărat, în procesul de învăţare, în explorarea şi dezvoltarea propriilor interese, în consolidarea mecanismelor de adaptare şi în construirea unei identităţi de sine reale, entuziaste şi cuprinzătoare.
 
Succesul autentic poate, cu siguranţă, să includă şi unităţile de măsură tradiţionale, precum notele sau şcolile de elită, dar lărgeşte conceptul în aşa fel, încât să includă acele lucruri pe care le cunoaştem, intuitiv, ca fiind componentele principale ale unei vieţi satisfăcătoare. Cu toţii ne dorim ca progeniturile noastre să se descurce bine la învăţătură, însă sperăm cu şi mai multă ardoare că se vor descurca bine în viaţă.
 
Treaba noastră este să ne ajutăm copiii să se cunoască şi să se aprecieze pe ei înşişi; să abordeze viaţa cu entuziasm; să-şi găsească locuri de muncă interesante şi care să le aducă satisfacţie, dar şi prieteni şi parteneri de viaţă iubitori şi loiali; şi să rămână cu credinţa profundă că pot aduce o contribuţie semnificativă la dezvoltarea societăţii. Asta înseamnă să ne creştem copiii bine.

In această carte vei întâlni adesea termenul stare de bine, ca fiind unul dintre lucrurile de care sperăm să aibă parte copiii noştri. Există un motiv pentru care l-am ales, în loc de fericire. Desigur, tuturor ne-ar plăcea ca progeniturile noastre să fie fericite, dar mai ştim (şi recunoaştem cu inima strânsă) şi că viaţa le va pune beţe în roate, indiferent cât de mult am încerca noi să le protejăm...
 
CUPRINS:
 
Introducere
Parenting curajos - Privind perspectiva de ansamblu
 
Partea I
Succesul autentic: nu e vorba despre inimi frânte versus mame riguroase

Capitolul 1
Copiii nu sunt bine (şi nici părinţii)    
 
Capitolul 2
Cum am ajuns aici?    

Partea a II-a
Anii de şcoală nu sunt doar despre şcoală: o introducere în dezvoltarea copilului

Capitolul 3
Sarcinile anilor de şcoală primară: 5-11 ani    
 
Capitolul 4
Sarcinile anilor de gimnaziu: ll-14 ani    
 
Capitolul 5
Sarcinile anilor de liceu: 14-18 ani     

Partea a IlI-a
Rezilienţa: şapte aptitudini esenţiale de adaptare

Capitolul 6
Cum să ne învăţăm copiii să găsească soluţii    
 
Capitolul 7
Cum să ne învăţăm copiii să acţioneze
 
Partea a IV-a
Fă ce-ai spus că faci

Capitolul 8
Defineşte şi trăieşte după valorile familiei tale: un exerciţiu cu pixul şi hârtia   

Capitolul 9
Editarea scenariului: Cum să devenim părinţii care ne dorim să fim     

Mulţumiri    
Note

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Psihologie

Created in 0.0342 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.