Parintii si tehnologia digitala, cum sa cresti generatia conectata

Parintii si tehnologia digitala, cum sa cresti generatia conectata
Preț: 36,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 303
Format: 13x20
Categoria: Psihologie

Scrie o recenzie!

*
?
Completați numele sau diminutivul dumneavoastră
?
Adresa dvs de e-mail, câmp opțional. Completați dacă doriți să primiți prin e-mail eventualele replici/răspunsuri.
*
?
Scrieți un titlu relevant pentru review-ul dvs, folosind cuvinte reprezentative pentru descrierea produsului care urmează să o faceți.
*
?
Textul review-ului, vorbiți la obiect, oferiți câte mai multe detalii.
*
1 2 3 4 5
?
Acordați o notă produsului (în funcție de caracteristici, raport preț/calitate, etc.): de la cinci stele, dacă sunteți foarte mulțumit, până la o stea, dacă sunteți foarte nemulțumit.
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

DESCRIERE

Parintii si tehnologia digitala, cum sa cresti generatia conectata (John Coleman, Suzie Hayman)

 
... in prezent copiii se nasc cu abilităţi digitale şi cresc într-o epocă în care reţelele de socializare şi comunicarea online reprezintă norma.
 
Această carte este un ghid indispensabil pentru părinţii care au senzaţia că se luptă să ţină pasul, prin faptul că abordează problemele cu care tinerii şi familiile acestora se confruntă în această lume a tehnologiei moderne.
 
Suzie Hayman, consilier de parentaj,îşi uneşte forţele cu respectatul psiholog John Coleman...
 
Fragmente:
 
... mulţi părinţi spun că se simt frustraţi. Uneori, simţi că un copil sau un adolescent nu te ascultă, ignorând deliberat ceea ce îi spui. Frustrarea aceasta va afecta funcţionarea comunicării.
 
Cu cât eşti mai frustrat, cu atât îţi este mai greu să asculţi cu atenţie sau să ţii seama de punctul de vedere al interlocutorului. în aceste situaţii, propoziţiile care încep cu „eu" te pot ajuta. Vom vorbi mai mult despre ele imediat.

    Uneori, în situaţii în care emoţiile sunt foarte puternice, conflictele pot să se înteţească. Argumentele vin unul după altul, fiindcă furia se ascunde în spatele cuvintelor şi, odată ce rosteşti unele lucruri, nu le mai poţi lua înapoi şi ai nevoie de timp ca să poţi îndrepta situaţia.

    Este important să recunoaştem că uneori părintele nu vrea să audă ce are de spus tânărul. În situaţiile ideale, părinţii vor să-şi asculte fiul sau fiica. Totuşi uneori e foarte greu să faci asta.
 
De exemplu, o mamă ştie foarte bine că fiica ei vrea s-o găsească acasă când se întoarce de la şcoală, dar cerinţele slujbei ei fac acest lucru imposibil. Atunci aceasta devine o ten¬siune nerostită între ele.
 
Fiica vrea să se „plângă" de situaţie, în timp ce mama nu vrea să audă. În asemenea împrejurări e nevoie de multă putere din partea părintelui ca să permită o asemenea discuţie.

    Nu există un răspuns uşor pentru asemenea probleme. Dar înţelegerea unor lucruri care s-au spus aici despre comunicare ne poate ajuta. Emoţiile, în special cele negative, pot juca un rol foarte important în relaţiile dintre părinţi şi tineri.
 
Puterea de a face un pas înapoi, de a respira adânc şi de a face o pauză de câteva minute este adesea cea mai bună modalitate de rezolvare a acestor situaţii. Este important, de asemenea, să ne amintim că sentimentele de frustrare şi furie ale copilului pot fi cauzate şi de lumea sa emoţională, nu doar de tine ca părinte...
 
............
 

MOMENTELE CRITICE

 

    În capitolul 9, Comunicarea, am schiţat deja o strategie pe care am numit-o Cum sd-ţi determini copilul sd te asculte şi să facd lucrurile pe care i le ceri. Acest lucru poate fi deosebit de util atunci când vrei să aduni toată familia la masă.

 

În loc să strigi din bucătărie, fă efortul de a te duce şi de a le vorbi, atenţionându-i că se apropie ora mesei. Cel mai bine este să foloseşti contactul direct, personal, şi astfel vor veni mai devreme şi te vor ajuta să prepari masa. După cum am discutat deja, atunci când copiii iau parte la pregătirea mesei, nu vor mai face mofturi.


    Orele de culcare sunt ore deosebit de critice atunci când încerci să stabileşti o strategie digitală. Cei mai mulţi dintre părinţi ştiu că un copil între 4 şi 5 ani are nevoie de 10-12 ore de somn, iar cei între 7 şi 12 ani au nevoie de 9-10 ore şi jumătate pe noapte.

 

Dar ne dăm seama cu toţii că adolescenţii au nevoie de 9 ore şi un sfert pe noapte? Tehnologia emiţătoare de lumini întrerupe tiparele de somn şi astfel, copiii adorm foarte greu.

 

Poate că eşti bine informat cu privire la rutina de somn necesară copiilor mici. Să ne uităm la implicaţiile ei şi apoi să vedem ce componente putem împrumuta pentru a stabili o rutină destinată copiilor mai mari...

 

 

CUPRINS:

 

Părinţii şi tehnologia digitală... 7
Aprecieri pentru Părinţii şi tehnologia digitală... 9
Mulţumiri... 13

1. Introducere... 15
2. Ce ne spun părinţii despre îngrijorările lor... 28
3. Impactul lumii digitale asupra familiei... 47
4. Ameninţările reale ale lumii digitale... 79
5. Oportunităţile lumii digitale... 105
6. Dezvoltarea copilului şi tehnologia... 137
7. Dezvoltarea adolescentului şi tehnologia... 155
8. Parentajul pozitiv... 174
9. Importanţa comunicării... 195
10. Coparentajul - tehnologia digitală atunci când familia ta e separată... 221
11. O strategie digitală de familie... 242

Anexă. Mai mult ajutor, susţinere şi informaţie... 291

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0396 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.