Pasari, lighioane, rubedenii (Gerald Durrell)

Pasari, lighioane, rubedenii (Gerald Durrell)
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 254
Format: 14x20
Preț: 35,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Pasari, lighioane, rubedenii (Gerald Durrell)

 
... cum e să primești cadou de ziua ta un măgăruș adorabil, livrat direct la tine în cameră și înzorzonat cu pene și decorațiuni de Crăciun? Ori să hălăduiești prin crânguri de măslini escortat de trei căței, căutând tot felul de lighioane cu care să-ți terorizezi familionul?
 
Gerry a avut parte de toate pe însorita insulă Corfu: a adunat o herghelie de căluți de mare, a asistat la o naștere în sat care s-a desfășurat direct în fața lui, a adus acasă o țestoasă moartă pe care a disecat-o pe verandă și i-a întins mațele peste tot, spre oripilarea familiei, a pescuit sepii după metoda „chemarea dragostei” și a luat un prânz demn de un căpcăun cu o contesă durdulie și cam dusă care i-a făcut cadou o bufniță. 
 
Fragmente:
 
O junglă în miniatură

ERA O DIMINEAŢĂ CALDĂ de primăvară, albastră ca aripa de gaiţă, iar eu îl aşteptam nerăbdător pe Theodore să vină, căci plănuiserăm să ieşim la un picnic şi să ne plimbăm vreo patru-cinci kilometri, până la un lac micuţ, care constituia unul dintre terenurile noastre de „vânătoare“ favorite.
 
Aceste zile petrecute cu Theodore, „excursiile", cum le numea el, erau pasionante pentru mine, dar pentru Theodore trebuie să fî fost istovitoare deoarece, din clipa în care sosea şi până ne despărţeam, îl sâcâiam fără încetare cu un şir nesfârşit de întrebări.
 
Până la urmă, taxiul care îl aducea pe Theodore a ajuns hurducăind şi zăngănind până în faţa casei şi el s-a dat jos îmbrăcat, ca de obicei, în costumaţia cea mai nepotrivită pentru a colecta specimene: avea un costum de tweed foarte îngrijit, nişte ghete respectabile de im luciu impecabil şi o pălărie gri îndesată pe cap.
 
Singura notă discordantă la această înfăţişare citadină era cutia lui de probe, plină cu tuburi şi sticluţe, care îi atârna pe umăr şi o plasă micuţă cu o sticluţă ce se bălăngănea în ea, prinsă la capătul bastonului.
 
— Hm, a rostit el, scuturându-mi cu gravitate mâna. Ce mai fad? Văd că avem... hm... o zi plăcută pentru excursie.
 
Cum în perioada aceea a anului aveam săptămâni în şir de vreme bună, nu era nimic surprinzător în sine, dar Theodore pomenea lucrul acesta de fiecare dată, de parcă zeii naturaliştilor ne-ar fi acordat vreun privilegiu special.
 
Am luat la repezeală punga cu mâncare şi ulcioarele cu bere de ghimbir pe care ni le pregătise mama şi ni le-am aranjat în spate, împreună cu echipamentul meu de probe, ceva mai voluminos decât al lui Theodore, căci totul mi se părea ademenitor şi trebuia să fiu pregătit pentru orice eventualitate.
 
Apoi l-am fluierat pe Roger şi am pornit la drum prin însoritele crânguri de măslini, vârstate cu fâşii de umbră; dinaintea noastră se tolănea întreaga insulă, strălucind în culorile proaspete ale primăverii.
 
La vremea aceea a anului, crângurile de măslini erau pline cu flori. Anemone palide, cu vârfurile petalelor înmuiate în roşu, de parcă ar fi băut vin, orhidee crescute ca nişte piramide, părând c-au fost făcute din glazură roz de zahăr şi brânduşe galbene atât de umflate, de lucioase şi arătând ca de ceară, încât aveai impresia că s-ar aprinde ca o lumânare dacă le-ai da foc cu un chibrit. Hoinăream pe cărăruile pieptişe de piatră dintre măslini, apoi mergeam vreo doi kilometri pe drumul mărginit de chiparoşi falnici...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0496 sec