Patru castele in patru anotimpuri. O calatorie culinara - Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei

PRP: 100,00 RON
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 90,00 RON
Diferență: 10,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-44-1950-7
Editura:
Anul publicării: 2025
Pagini: 208
Format: 21X21
Categoria: Retete culinare

DESCRIERE

Patru castele in patru anotimpuri. O calatorie culinara - Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei

 

... cartea de față nu mai are o personalitate regală în centrul fiecărui capitol, ci este împărțită pe anotimpuri. În plus, fiecare dintre anotimpuri este legat de câte o reședință regală: primăvara de Castelul Săvârșin, vara de Castelul Pelișor, toamna de Palatul Elisabeta și iarna de Castelul Peleș. Anotimpurile ne aduc cu ele atmosfera, energia, peisajul, farmecul și ritmul lor. Tot așa, cele patru reședințe regale au istoria, stilul, rostul și armonia lor de neconfundat. Ele sunt după chipul și asemănarea suveranilor care le-au construit și le-au făurit identitatea, dar sunt și modelate după destinația, instituțională sau familială, pe care au primit-o.

În fiecare dintre anotimpuri, avem rețete pentru aperitiv, fel principal și desert. Am legat primăvara de Castelul Săvârșin. Aici, grădina de legume și zarzavaturi, florile și fructele, serele ne apropie mai mult de viața de familie. Întotdeauna aștept cu nerăbdare să iasă primul sparanghel, feniculul, salata verde, rubarba, dovleceii, roșiile, anghinarea și vinetele.

Meniurile de primăvară sunt, de fapt, alese în funcție de ceea ce ne oferă grădina în acea zi. Masa din sufrageria de familie a castelului este împodobită cu florile din grădină. Este adevărat că petrecem, de asemenea, o bună parte din vară la Săvârșin, iar Crăciunul și Anul Nou sunt legate tot de această reședință. Totuși, cred că primăvara se potrivește cel mai bine cu acest loc, pe care noi îl numim „acasă“.

 

CUPRINS:

 

PRIMĂVARA – CASTELUL SĂVÂRȘIN

Aperitiv
Vârtej de ricotta cu pesto de mazăre
Rulouri de primăvară
Supă-cremă de sparanghel
Sparanghel la abur cu sos mimosa

Fel principal
Piept de pui cu sos alb salsa de roșii cherry și spanac fraged
Somon la cuptor cu ghimbir miere fasole verde și sos de citrice
Coaste de miel la cuptor în crustă de ierburi aromatice și sos de mentă

Desert
Mini cheesecake cu caramel sărat
Tartă de bezea cu lămâi verzi și galbene
Jeleu de zmeură cu mentă

 

VARA – CASTELUL PELIȘOR

Aperitiv
Margarete de zucchini
Coroniță de sparanghel cu somon poșat și icre de somon
Supă rece de castraveți cu chipsuri de parmezan

.......... 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0413 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.