Patrula djinnilor - Deepa Anappara

Patrula djinnilor - Deepa Anappara
Preț: 45,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-978-332-0
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 400
Format: 13x20

DESCRIERE

Patrula djinnilor - Deepa Anappara

 
... capul în jos şi număr cinci găuri în acoperişul de tablă. S-ar putea să fie mai multe, dar nu le văd, pentru că smogul negru de afară a şters toate stelele de pe cer. îmi imaginez un djinn ghemuit pe acoperiş, cu ochi care i se răsucesc precum o cheie în uşă în timp ce ne priveşte printr-o gaură, aşteptând ca mama, tata şi Runu-Didi să adoarmă, ca să-mi poată lua sufletul. Djinnii nu există, dar, dacă ar exista, ar fura doar copii, pentru că avem sufletele cele mai gustoase.

Coatele îmi tremură pe pat, aşa că-mi sprijin picioarele de perete. Runu-Didi încetează să numere secundele de cand stau cu capul în jos şi spune:

— Arrey, Jai, sunt chiar aici şi tu tot trişezi-trişezi. Nu ţi-e ruşine deloc, kya?

Are vocea ascuţită şi răstită, pentru că e prea fericită că nu pot sta cu capul în jos la fel de mult ca ea.

Eu şi Didi facem concurs de stat în cap, dar nu e unul corect. In şcoala noastră, orele de yoga sunt pentru elevii de la a Şasea Normală in sus, iar Runu-Didi este în clasa a Şaptea Normală, aşa că învaţă cu un profesor adevărat. Eu sunt în clasa a Patra Normală, aşa că trebuie să mă bazez pe Baba Devanand de la televizor, care spune că, dacă stau în cap, copiii ca mine:
 
•    nu vor avea nevoie de ochelari toată viata;
•    nu vor avea fire albe de păr şi nu vor avea carii;
•    nu vor avea pete pe creier sau amorţeală în braţe şi picioare;
•    vor fi întotdeauna Nr. 1 la Scoală + Facultate + Birou + Casă.

Imi place mai mult să stau în cap decât să fac exerciţiile de respiraţie huff&puff pe care le face Baba Devanand cu picioarele încrucişate în poziţia lotus. Dar în momentul ăsta, dacă mai stau cu susul în jos, o să-mi frâng gâtul, aşa că mă trântesc pe patul care miroase a pudră de coriandru şi ceapă crudă şi a mama şi a cărămizi şi ciment şi a tata.

— S-a dovedit că Baba Jai e un păcălici, strigă Runu-Didi precum crainicii ale căror feţe se înroşesc în fiecare seară de la ştirile furioase pe care trebuie să le citească la televizor. Oare naţiunea noastră va sta pe margine şi va privi?

-— Off, Runu, îmi dai dureri de cap cu ţipetele tale, zice mama din colţul în care e amenajată bucătăria la noi acasă...
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0343 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.