Pentru legionari, vol. 1 - Corneliu Zelea-Codreanu

Pentru legionari, vol. 1 - Corneliu Zelea-Codreanu
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 452
Format: 13x20
Preț: 40,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Pentru legionari, vol. 1 - Corneliu Zelea-Codreanu

 
,, Va veni o vreme când toate neamurile pământului vor învia, cu toti morţii şi cu toţi regii şi împăraţii lor. Având fiecare neam locul său înaintea tronului lui Dumnezeu. Acest moment final. „învierea din morţi", este felul cel mai înalt şi cel mai sublim către care se poate înălţa un neam! "
 
Din carte:
 
Cine este vinovat de această stare de lucruri?
 
Cauza acestor stări de nenorocire este conducătorul. O asemenea mişcare avea nevoie de un mare conducător, iar nu de un mare doctrinar, peste capul căruia să treacă valul mişcării, el trebuie să domine mişcarea şi s-o stăpânească.
 
Nu oricine poată să îndeplinească această funcţiune. Trebuie un om de meserie, un om cu calităţi înnăscute, cunoscător al legilor de organizare, de dezvoltare şi de luptă ale unei mişcări populare.
 
Nu e suficient să fii profesor universitar, pentru a putea lua comanda unei astfel de mişcări. Aici avem nevoie de barcagii sau de comandanţi de vapor, care să ne conducă pe valuri, care să cunoască legile şi să fie deprinşi cu secretul acestei conduceri, care să cunoască locurile primejdioase cu stânci, care în sfârşit, să fie stăpâni pe braţele lor.
 
Nu e suficient ca cineva să demonstreze că Ardealul este al Românilor, pentru ca să ia şi comanda trupelor spre a merge să dezrobească Ardealul. După cum nu e suficient ca cineva să demonstreze teoretic existenţa primejdiei jidăneşti, pentru ca să poată lua comanda unei mişcări politice populare de rezolvare a acestei probleme.
 
Ne găsim pe două planuri de activitate cu totul deosebite, planuri care cer persoanelor aptitudini şi însuşiri cu totul deosebite. Primul plan ni-l putem închipui la 1. 000 m. înălţime. Lumea teoriei. Câmpul abstract al legilor.
 
Acolo omul cu anumite însuşiri se ocupă cu cercetarea adevărului şi formularea lui teoretică. Pleacă de jos, de la realităţi concrete, de pe pământ şi urcă în sus până la legi. Acolo, în acest plan, este locul lui de creaţie...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0501 sec