Pesti Rapitori - Crestere... Inmultire... Valorificare

Pesti Rapitori - Crestere... Inmultire... Valorificare
Preț: 59,50 RON
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 497 plus 8 planse color
Categoria: Pestele, Pescuit

Alertă stoc

?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

"Pesti Rapitori - Crestere... Inmultire... Valorificare"...

Peștele este un animal vertebrat, craniat, ce trăiește în mediu acvatic. El respiră oxigen dizolvat în apă. Se cunosc aproximativ 29000 de specii de pești. Știința ce se ocupă cu studiul peștilor se numește ichtiologie. Peștii sunt cei mai puțin dezvoltați dintre craniate.

La ora actuala exista fonduri europene pentru dezvoltarea unor ferme piscicole, profitul realizat in urma unei afaceri cu peste fiind insemnat.

Consumul de peste este in continua crestere in Romania, motiv pentru care exploatatiile piscicole au devenit afaceri cu adevarat profitabile.

.. cartea este o lucrare complexa ce prezinta detaliat tehnologia de exploatare a pestilor.

CUPRINSUL CARTII:

1. Importanta pescuitului si a pisciculturii
Noi tendinte in domeniul pisciculturii si a pescuitului
Pestele in alimentatia omului
Directii si orientari in piscicultura

2. Apa, scurte consideratiuni
Caracterizarea retelei hidrografice a Romaniei
Regiunea apelor de munte
Zona apelor colinare
Regiunea apelor de ses
Regiunea apelor litorale
Regiunea avandeltei si a Marii Negre

3. Scurte consideratiuni biomorfologice ale pestilor
Formele corporale la pesti
Segmentele corporale la pesti

4. Particularitati in reproducerea pestilor
Stadiile de dezvoltare la pesti

5. Specii de rapitori din ape montane:
Pastravul indigen
Pastravul de lac
Pastravul fantanel
Pastravul curcubeu
Pastravul de mare
Lostrita
Mihaltul

6. Conditii necesare pentru infiintarea unei pastravarii
Conditii de ordin geologic si topografic
Conditii de ordin hidrologic
Conditii de ordin economic

7. Structura organizatorica a unei pastravarii si principalele tipuri de amenajari
Sistemul de captare si distribuirea apei
Tipurile de bazine existente in bazinele salmonicole
Constructii anexe in pastravarie

8. Tehnologia de exploatare a salmonidelor
Alegerea reproducatorilor
Eclozarea icrelor
Cresterea puietului in troci
Hranirea puietului
Cresterea puietului in bazine de tip I
Cresterea puietilor de pastrav in bazine de tip II
Cresterea tineretului de pastrav
Cresterea pastravului de consum
Tehnologia de exploatare a lostritei

9. Cresterea pestilor rapitori din apele de deal si ses
Conditii necesare pentru infiintarea unei exploatatii piscicole in care se pot creste pestii rapitori

10. Principalele tipuri de amenajari si constructii in unitatile piscicole
Principalele constructii si amenajari hidrotehnice care sunt efectuate la unitatile semisistematice (iazuri)

11. Specii de rapitori din apele de deal si ses
Stiuca
Tehnologia de crestere a stiucii
Somnul indigen
Salaul
Avatul
Cleanul
Bibanul
Somnul African
Somnul pitic american
Bibanul soare
Bibanul pastrav

12. Exploatarea pestilor rapitori in sistemul de policultura

13. Ameliorarea pestilor rapitori
Selectia si ameliorarea speciilor rapitoare

14. Specii de rapitori din apele marine
Anghila
Morunul
Scrumbia albastra
Calcanul
Cambula
Lufarul
Palamida
Stavridul
Rechinul de Marea Neagra
Zarganul
Pisica de mare
Vulpea de mare

15. Recoltarea, valorificarea, depozitarea si transportul pestilor
Transportul pestelui viu
Posibilitati de rentabilizare a fermelor piscicole
Prelucrarea pestelui

16. Factori limitativi in exploatatiile piscicole
Vertebratele daunatoare in piscicultura
Factori limitativi din mediul extern

17. Principalele boli intalnite in piscicultura
Boli provocate de conditii de intretinere
Boli constitutionale (anomalii congenitale)

18. Pescuitul sportiv
Importanta pescuitului sportiv pentru omul modern
Omul si relatia lui cu lumea tacerii subacvatice
Relatia om-peste
Momente favorabile pentru pescuit
Echipamentul pescarului sportiv si ustensilele necesare
Particularitati si tehnici de pescuit in apele montane
Particularitati si tehnici de pescuit la rapitori in apele de ses si colinare
Pescuitul la Marea Neagra
Intretinerea ustensilelor de pescuit

19. Retete culinare din peste
Conservarea icrelor proaspete
Preparate di npesti de ape la munte
Preparate din rapitori de deal si de ses
Preparate de peste din ape marine

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0362 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.