Pisica lui Dalai Lama
18,70 RON
22,00 RON (-15%)

Pisica lui Dalai Lama

Pisica lui Dalai Lama
-15%
Preț: 18,70 RON
22,00 RON (-15%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 231
Format: 13x20
Categoria: Literatura

DESCRIERE

Pisica lui Dalai Lama - Seninătatea și înțelepciunea lui Dalai Lama, așa cum au fost ele văzute de către cel mai intim oaspete al său - David Michie

 
... trebuie să-i mulţumesc unui taur care defeca pentru evenimentul care avea să-mi schimbe existenţa fragedă — şi fără de care, dragă cititorule, nu ai putea lectura această carte.
 
Imaginează-ţi o după-amiază musonică tipică din New Delhi. Dalai Lama era în drum spre casă, de la Aeroportul Indira Ghandi, după o călătorie de propovăduire a învăţăturii în America.
 
Pe când maşina sa îşi făcea drum pe la periferia oraşului, traficul se blocă din cauza unui taur care mergea agale pe mijlocul şoselei, unde de altfel se şi puse pe un bălegat abundent.
 
Aflat în ambuteiaj, câteva maşini mai în spate, Sfinţia Sa privea calm pe geam, aşteptând să se fluidizeze din nou circulaţia. Pe când stătea acolo, atenţia îi fu atrasă de o dramă care avea loc pe marginea drumului.
 
In mijlocul zarvei trecătorilor şi bicicliştilor, proprietarilor de tarabe şi cerşetorilor, doi copii ai străzii zdrenţuiţi erau nerăbdători să-şi încheie negoţul.
 
Mai devreme în acea dimineaţă, dăduseră peste nişte pisoi de câteva săptămâni, ascunşi după un maldăr de saci de pânză de pe o alee dosnică.
 
............
 
... pisoii nu erau o specie obişnuită de pe străzi, ci, în mod evident, feline de rasă superioară. Băieţii nu erau familiarizaţi cu rasa himalayană, dar în ochii noştri de safir, în blana noastră elegant colorată şi foarte deasă au recunoscut o marfa de exploatat.
 
Inşfacându-ne din cuibul nostru tihnit în care ne dusese mama, ne îmbrânciră pe mine şi pe fraţii mei în freamătul terifiant al străzii.
 
In numai câteva clipe, două surori mai mari, care erau mai dezvoltate decât noi restul, fură date la schimb pentru câteva rupii — un eveniment atât de entuziasmant, încât am fost scăpată din braţe şi am aterizat dureros pe caldarâm, puţin lipsind să fiu ucisă de un scuter.
 
Băieţii au avut mai mult de furcă să ne vândă pe noi, cei doi pisoiaşi mai mici şi mai slăbănogi. Timp de câteva ore şi-au târşâit picioarele pe străzi, împingându-ne pe geamurile maşinilor aflate în trecere. Eram prea mică ca să fiu luată de lângă mama, iar trupul meu fragil nu era în stare să reziste.
 
Slăbită din cauza lipsei de lapte si încă suferindă de la căzătură, abia eram conştientă când băieţii au trezit interesul unui trecător în vârstă, care se gândise la un pisoi pentru nepoata sa...
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0315 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.