Povestea incredibilă a lui Enzo

Povestea incredibilă a lui Enzo
-10%
Preț: 33,21 RON
36,90 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786067936223
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 304
Format: 13x20

DESCRIERE

Povestea incredibilă a lui Enzo - Garth Stein

 
... sase luni au venit și șase luni au trecut, iar Eve trăia. Apoi șapte. Apoi opt. În prima zi de mai, Denny și cu mine am fost invitați la masă la Gemeni, ceea ce era neobișnuit, pentru că era luni seara și Denny nu mă lua niciodată în vizită la ei în timpul săptămânii.
 
Am stat stingheriți în livingul în care patul de spital era gol, în vreme ce Trish și Maxwell pregăteau masa. Eve nu era acolo. M‑am aventurat pe coridor ca să investighez și am desco‑ perit‑o pe Zoë jucându‑se liniștită, singură în camera ei.
 
Camera pe care o avea în casa lui Maxwell și Trish era mult mai mare decât cea de acasă și era plină cu toate lucrurile pe care o fetiță și le‑ar putea dori: păpuși și jucării și cuverturi de pat cu volane și norișori pictați pe tavan.
 
Era concentrată asupra casei de păpuși și nu a observat că am intrat. Am ochit o minge din ciorapi, care zăcea lângă dulap – pro‑ babil căzuse atunci când hainele curate au fost puse în el –, și am sărit pe minge. I‑am dat drumul jucăuș la picioarele lui Zoë, am împins‑o cu nasul, apoi m‑am lăsat pe labele din față,...
 
...
 
... am încercat din nou. Am înhățat șosetele, le‑am aruncat în aer, le‑am lovit cu nasul, le‑am prins, și le‑am lăsat din nou la picioarele lui Zoë și mi‑am coborât privirea către ele.
 
Eram pregătit să ne jucăm de‑a Enzo‑adu‑aici. Ea, nu. A împins cio‑ rapii mai încolo cu piciorul. Am lătrat, într‑o ultimă încercare, manifestându‑mi nerăb‑ darea. Ea s‑a întors și m‑a privit serioasă.
 
— Ăsta e un joc pentru copii, a spus ea. Acum trebuie să fiu adult. Micuța mea Zoë, adult, la vârsta ei fragedă. Un gând trist. Dezamăgit, m‑am îndreptat încet spre ușă și am privit îna‑ poi peste umăr.
 
— Câteodată se întâmplă lucruri rele, a spus ea, vorbind cu sine. Câteodată lucrurile se schimbă și trebuie să ne schimbăm și noi. Repeta cuvintele altcuiva, nu sunt sigur dacă le și credea sau dacă măcar le înțelegea.
 
Poate și le grava în minte, pentru că spera că sunt cheia viitorului ei nesigur. M‑am întors în living și am așteptat cu Denny până când, în cele din urmă, Eve a apărut din holul unde erau dormitorul și baia...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0387 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.