Povesti de seara pentru fete rebele, vol. 2

Povesti de seara pentru fete rebele, vol. 2
Anul publicării: 2018
Pagini: 224
Format: 18x25
Preț: 79,90 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Povesti de seara pentru fete rebele, vol. 2 - Elena Favilli

 
... a fost odată o fată care mergea atât de repede pe bicicletă, încât abia dacă apucai s-o vezi. „Nu mai merge atât de repede, Alfonsina!" îi strigau părinţii. Prea târziu: ea trecuse deja pe lângă ei ca o săgeată.

Când Alfonsina s-a căsătorit, familia ei a sperat că fata va renunţa în sfârşit la ideea nebunească de a deveni ciclistă. în loc de asta, în ziua nunţii, soţul i-a oferit Alfonsinei o bicicletă nou-nouţă.
 
S-au mutat la Milano, şi Alfonsina a început să facă antrenamente profesioniste de ciclism.

Câţiva ani mai târziu, s-a înscris în Giro d'ltalia, una dintre cele mai dure curse din lume. Nicio altă femeie nu mai făcuse aşa ceva până atunci. „N-o să reziste până la sfârşit", spuneau oamenii. Dar nimic n-o putea opri pe Alfonsina.

Cursa a fost lungă şi foarte solicitantă, cu douăzeci şi una de etape de câte o zi întreagă, pe câteva dintre cele mai pieptişe drumuri de munte din Europa.
 
Din cei nouăzeci de ciclişti aliniaţi la start, numai treizeci au trecut linia de sosire. Alfonsina era unul dintre ei. A fost întâmpinată ca o eroină.

In anul următor i s-a interzis să mai concureze. „Giro d'ltalia este o competiţie pentru bărbaţi", au declarat oficialii. Dar nici asta n-a oprit-o pe Alfonsina.

A participat oricum şi a stabilit un record de viteză care a rezistat timp de 26 de ani, cu toate că folosea o bicicletă grea de aproape 20 de kilograme, cu o singură viteză!

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0823 sec