Povestirile Bardului Beedle - J. K. Rowling

Povestirile Bardului Beedle - J. K. Rowling
-6%
Preț: 40,82 RON
43,43 RON (-6,01%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 136

DESCRIERE

Povestirile Bardului Beedle - J. K. Rowling

 
.. trăia pe vremuri un bătrân vrăjitor bun la suflet. El îşi folosea farmecele cu mărinimie şi înţelepciune, spre binele vecinilor săi. Decât să dea pe faţă în ce-i stăteau cu adevărat puterile, lăsa să se creadă că licorile, talismanele şi leacurile îi veneau de-a gata din micul cazan căruia el îi spunea ceaunul său norocos.
 
Alerga lumea la el din toate zările să-şi spună păsul, iar vrăjitorul era bucuros să amestece o dată în ceaun şi să dreagă lucrurile.

Mult-îndrăgitul vrăjitor a trăit până la adânci bătrâneţe, după care a murit, lăsând tot ce avea singurului său fiu. Dar fiul ăsta avea o cu totul altă fire decât blajinul său părinte.
 
După socoteala lui, cei care nu erau în stare să facă o vrajă, nu meritau nimic, şi nu o dată îşi mustrase tatăl pentru obiceiul de a-i ajuta pe vecini cu vrăjile sale.

La moartea tatălui său, băiatul găsi în vechiul ceaun un pacheţel pe care era scris numele lui. îl deschise, sperând să dea de aur, dar, când colo, nu găsi decât un papuc moale şi gros, mult prea mic să-l poată purta şi - unde mai pui - cu perechea lipsă. Pe o bucată de pergament vârâtă în papuc scria: „Nădăjduiesc din toată inima, fiule, că nu-ţi va face niciodată trebuinţă."

Fiul afurisi mintea şubrezită de bătrâneţe a tatălui său şi trânti papucul la loc în ceaunul pe care se hotărî ca, de-acum înainte, să-l folosească drept găleată de gunoi.

Chiar în acea noapte, la uşa casei lui bătu o ţărancă.

- Domnule, îl agrăi ea, mare năpastă a dat peste nepoţica mea - i-a ieşit o spuză de negi...
 
CUPRINS:
 
Vrăjitorul şi Ceaunul Săritor
 
Fântâna Fericirii
 
Inima cea păroasă a Magului
 
Aurelia Iepurelia şi buturuga ei hohotitoare

Povestea celor trei fraţi 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0436 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.