Practica medicala pentru studentii la medicina. Cazuri clinice

Practica medicala pentru studentii la medicina. Cazuri clinice
-10%
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 216
Format: 16x23
Categoria: Ghiduri medicale
Preț: 26,91 RON
29,90 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Practica medicala pentru studentii la medicina. Cazuri clinice -  Camelia Diaconu, Mihnea-Alexandru Gman

 
... intr-o lume în continuă transformare, coordonatorii acestei lucrări își propun revitalizarea practicii medicale printr-o abordare bazată pe învățare activă și cercetare. „Spitalul este un uriaș amfiteatru, în care se învață principiile medicinei”, explică metaforic și totodată foarte eficace dr. Camelia Cristina Diaconu.
 
Cadrului didactic îi revine sarcina de a-și îndruma studenții în direcția în care pot descoperi singuri rezolvarea dilemelor clinice, mai degrabă decât aceea de a le oferi nemijlocit răspunsuri. Medicii cu experiență îndelungată sunt conștienți că traiectoria profesională a fiecăruia dintre ei este jalonată de cazurile clinice care le-au marcat evoluția.
 
De aceea, implicarea tinerilor, încă de pe băncile facultății de medicină, în îngrijirea și prezentarea acestor cazuri se dovedește a fi un exercițiu extrem de util...
 
Din carte:
 
CT abdomen, cu substanță de contrast: ficat de dimensiuni normale, cu o formațiune solidă, hipodensă, cu diametrul de 6, 8 cm, iodofilă periferic, cu arii de necroză centrală. Rect cu perete îngroșat, edemațiat, cu o masă iodofilă, neomogenă, cu diametrul de 2, 3 cm, în vecinătatea acestuia.
 
Adenopatii subdiafragmatice, la nivelul trunchiului celiac, inter-aortico-cav, iliac comun, iliac intern și extern bilateral. Lichid liber peritoneal, în cantitate mică (8 mm). Colostomă stângă. Multiple determinări secundare osoase.
 
10. Ecografie abdomino-pelvină, evidențiază prezența de lichid în cavitatea peritoneală. Se solicită consult chirurgical și de medicină internă. Se administrează soluție de bicarbonat de sodiu, pentru corectarea acidozei, glucoză 10% tamponată cu insulină, în perfuzie endovenoasă, pentru scăderea potasiului seric.
 
Se face o reevaluare a pacientului la fiecare cinci minute. Evoluția pacientului este nefavorabilă, acesta fiind transferat în serviciul de Anestezie și Terapie Intensivă, unde după aproximativ două zile, decedează în urma unui stop cardio-respirator, neresponsiv la manevrele de resuscitare.
 
În cadrul serviciului de Anestezie și Terapie Intensivă, pacientul primește următorul tratament medicamentos: – piperacilină/tazobactam 4, 5 g I. V, un flacon la opt ore; – soluție Ringer lactat cu vitamina C, calciu gluconic și aminofilin; – soluție perfuzabilă pentru nutriția parenterală; – plasture transdermic cu fentanil; – enoxaparină în doză profilactică; – noradrenalină la indicație...
 
 
DIN CUPRINS:
 
Prefaţă
Autori
 
1. Dispnee la un pacient cu adenocarcinom prostatic
Elena-Codruța Dobrică, Matei-Alexandru Cozma, Mihnea-Alexandru Găman, Camelia Cristina Diaconu
 
2. Cancerul pulmonar: acțiunea agenților cancerigeni în mod sinergic
Mariam Tarhini, Ruxandra Horodinschi, Diana Belciu, Camelia Cristina Diaconu
 
3. Un caz de sepsis cu mani fes tări neurologice atipice asociate. Importanța abordării multidisciplinare a cazurilor complexe
Andreea Stoenescu, Andreea Gabriella Andronesi, Elena Adriana Marin, Vlad Claudiu Ștefănescu, Maria-Cristina Gacea, Cristina Robe, Toader Dănuț Andronesi, Gener Ismail
 
4. Tuberculoza pulmonară: comportamentele la risc în cazul unei paciente cu status socioeconomic scăzut
Teodor Salmen, Bianca Maria Paraschiv, Diana Belciu, Ruxandra Horodinschi, Camelia Cristina Diaconu
 
5. Chistul pleuropericardic – patologie benignă cu potențial de complicații
Teodor Salmen, Diana Belciu, Bianca Maria Paraschiv, Camelia Cristina Diaconu
 
............
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0566 sec