Primul Razboi Mondial 1914-1918 - Vyvyen Brendon

Primul Razboi Mondial 1914-1918 - Vyvyen Brendon
-10%
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 216
Format: 14x20
Preț: 26,91 RON
29,90 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Primul Razboi Mondial 1914-1918 - Vyvyen Brendon

 
Cartea reputatei istorice Vyvyen Brendon ocolește tiparul „adevărurilor istorice” plate și propune o abordare incitantă, care are precizia unei cercetări științifice și transmite emoția mărturisirilor cutremurătoare ale celor care au trăit acele vremuri. 

Lucrarea de față oferă o prezentare clară și concisă a evenimentelor din timpul „Marelui Război”; Primul Război Mondial a primit inițial această denumire de la contemporanii care nu intuiau că, peste nici trei decenii, aveau să fie martorii unui conflict și mai sângeros. Dar volumul semnat de Vyvyen Brendon nu se limitează la atât, ci aduce sub aceeași umbrelă o multitudine de puncte de vedere și interpretări diferite. Rezultatul: cititorii sunt stimulați să își formeze propria viziune asupra subiectului pus în discuție. 

„În 1914, națiunile s-au târât până la cazanul clocotit al războiului, aruncându-se în el, fără nicio urmă de neliniște sau de teamă” - Primul Ministru al Marii Britanii, David Lloyd George, War Memoirs 

Cartea relatează în detaliu povestea Primului Război Mondial, începând cu scânteia care l-a declanșat. Împăratul austriac Franz Joseph nu a fost foarte îndurerat de dispariția nepotului său, arhiducele Franz Ferdinand, moștenitor al tronului Imperiului Austro-Ungar. Acesta murise răpus de gloanțele sârbului bosniac Gavrilo Princip, alături de soția lui, pe 28 iunie 1914. În schimb, a declarat că o asemenea jignire adusă coroanei austriece nu va rămâne nepedepsită, iar la șase săptămâni de la asasinatul din Sarajevo a și izbucnit războiul. Autoarea ne prezintă studii de actualitate privind evoluțiile de pe cele două mari Fronturi – de Vest și de Est, dar și de pe teatrele de operațiuni secundare. În paralel, suntem conectați la experiența cutremurătoare a participanților la război, prin intermediul numeroaselor surse citate. 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0524 sec