Printre lei - Ken Follett

Printre lei - Ken Follett
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 464
Format: 11x18
Preț: 29,99 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Printre lei - Ken Follett

 
În munţii Afganistanului se întinde Valea celor cinci lei, locul unei legende străvechi. La ea ajung un francez, Jean-Pierre, şi un american, Ellis, cu un mesaj pentru liderul legendar al unei gherile, Masud, pe care ruşii îl vor viu sau mort.
 
Sunt doi bărbaţi aflaţi în tabere opuse ale Războiului Rece, cu o femeie dorită de amândoi. Ei formează un triunghi al pasiunii şi al decepţiei, trecând de la bombele teroriştilor din Paris la violenţă şi intrigă în Afganistan...
 
Din carte:
 
... Ellis era frustrat, nerăbdător şi furios. Era frustrat fiindcă era de şapte zile în Valea celor Cinci Lei şi încă nu-l zărise pe Masud. Era nerăbdător fiindcă era un purgatoriu zilnic pentru el să-i vadă pe Jane şi Jean-Pierre locuind împreună, lucrând cot la cot şi împărtăşind plăcerea fericitei lor fetiţe. Şi era furios fiindcă el, şi nimeni altcineva, se vârâse într-o astfel de situaţie mizerabilă.
 
Se spusese că urma să se întâlnească în acea zi cu Masud, dar marele om nu apăruse. Ellis mersese toată ziua precedentă ca să ajungă în locul stabilit. Fusese la capătul de sud-vest al Văii celor Cinci Lei, în teritoriul rus.
 
Plecase din Banda însoţit de trei luptători de gherilă - Aii Ghanim, Matullah Khan şi Yussuf Gul -, dar li se mai alăturaseră alţi doi sau trei în fiecare sat, iar în total erau treizeci. Stăteau într-un cerc sub un smochin, aproape de vârful unui deal, mâncând smochine şi aşteptând.
 
La poalele dealului unde poposeau începea o câmpie, care se întindea spre sud ~ până la Kabul, de fapt, deşi acesta era la optzeci de kilometri depărtare şi ei nu puteau să-l vadă. în aceeaşi direcţie, însă mult mai aproape, se afla baza aeriană Bagram, la doar şaisprezece kilometri: clădirile acesteia nu erau vizibile, dar vedeau ocazional câte un avion cu reacţie ridicându-se în aer.
 
Câmpia era un mozaic fertil de câmpuri şi livezi, întretăiată de afluenţi care se vărsau toţi în Râul celor Cinci Lei. Şi râul tumultos se îndrepta, mai larg şi mai adânc în acea perioadă, însă la fel de rapid, spre capitală. Un drum ce abia se putea numi aşa trecea pe la poalele dealului şi urca Valea până în oraşul Rokha, cel mai nordic hotar al teritoriului rus.
 
Nu era mult trafic pe drum: câteva căruţe ţărăneşti şi maşina blindată ocazională. în locul în care drumul traversa râul, fusese construit un nou pod rusesc.
 
Ellis avea de gând să-l arunce în aer.
 
Lecţiile despre explozivi pe care le dădea în scopul de a ascunde cât mai mult timp posibil misiunea lui reală erau extrem de populare şi fusese obligat să limiteze numărul participanţilor. Asta în ciuda ezitantei lui dări.
 
Isi amintea un pic de farsi de la Teheran şi învăţase dări pe drum, ca să poată să vorbească despre peisaj, mâncare, cai şi arme, dar încă nu putea să spună lucruri ca Adâncitura în materialul exploziv are efectul de a concentra explozia.
 
Cu toate astea, ideea de a arunca lucrurile în aer prezenta atâta interes pentru virilitatea afgană, că avea întotdeauna un public atent. Nu putea să-i înveţe formulele de calcul al cantităţii de TNT necesară pentru o misiune, nici să le arate cum să folosească idioatele de benzi de calcul ale US Army, fiindcă niciunul nu făcuse matematică la şcoală şi cei mai mulţi dintre ei nici nu ştiau să citească...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1741 sec