Printre umbrele Bucurestilor - Stefan Seclaman

Printre umbrele Bucurestilor - Stefan Seclaman
Preț: 32,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-029-107-7
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 224
Format: 13x20

DESCRIERE

Printre umbrele Bucurestilor - Stefan Seclaman
 
... aşezat împrejurul a şapte dealuri - Dealul Mitropoliei, Dealul Spirii, Dealul Cotrocenilor, Dealul Arsenalului, Dealul Filaretului, Dealul Văcăreşti şi Colina Radu Vodă - este oraşul Bucureşti.
 
Iar de jur împrejur este înconjurat de câmpii cu pâlcuri de păduri - Bărăganul, Găvanu-Burdea şi câmpia Burnazului. Aici s-a adunat o mulţime pestriţă, care a ridicat cocioabe, case şi conace fără o anumită ordine sau un model arhitectural.
 
Fiecare după placul său, sau după mărimea locului pe care îl avea, ori în funcţie de banii pe care îi deţinea. Prin mulţimea de case şi cocioabe şerpuieşte agale Dâmboviţa, numită de către mahalagii Gârla, a cărei apă în unele locuri este dulce şi răcoritoare.
 
Construcţiile se apropie atât de mult de râu într-o parte, cât şi în cealaltă, încât soarele cu greu mai poate atinge luciul apei din cauza caselor care acoperă Dâmboviţa cu umbre cât e ziua de lungă. Acest oraş seamănă mai degrabă cu un imens ciorchine de strugure.
 
Râul pătrunde în Bucureşti prin partea de nord-vest, şerpuieşte liniştit în timpul verii când seceta îi seacă matca şi, la fel cum intră, părăseşte oraşul în partea de sud-est. Atunci când zăpezile se topesc sau ploile nu vor să se oprească, devine...
 
CUPRINS:
 
Arnăuţii  
Oraşul colinelor
Căpitanul
Mahalaua
Vestea
Olteni
Bănuiala
La cafenea
Bimbaşa Sava
Stăpâna nopţii
Sfatul
Conacul Bellu
Balta
Turcul
Razele dimineţii
Fantasmele Văcăreştiului
Printre uliţe
Alaiul
Dezlănţuirea prăpădului
Lacrimile
Doar ei
 

RECENZII

Rating general
5 (1 recenzie)
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
5

Spectaculos

Cartea este o frumoasa lectie de istorie scrisa cu multa caldura . Te cucereste cu frumusetea descrierii locurilor, oamenilor, obiceiurilor din acele vremuri, detaliat si precis, bine documentat si ce e fascinant, fara a fi plictisitor! Citind , te trezesti exact in mijlocul evenimentelor, vezi , simti, auzi, mirosi...traiesti o clipa acolo! Exista in carte fragmente ce redau tablouri de o gingasie si tandrete aparte care iti incalzesc inima si iti aduc zambet pe buze:"O fetita desculta calca prin toate baltoacele, tinandu-se cu manuta de fusta mamei"; " batranetea si-a asezat palmele pe umerii lui". De la un capat la celalat randurile cartii sunt luminate de o caldura speciala, dragostea lumineaza fiiecare personaj. Emotia trece dincolo de pagini! Felicitari din toata inima!
Created in 0.0348 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.