Prizonierii geografiei. Zece harti care isi spun ce trebuie sa stii despre politica globala

Prizonierii geografiei. Zece harti care isi spun ce trebuie sa stii despre politica globala
Anul publicării: 2018
Pagini: 288
Format: 13x20
Categoria: Stiinte sociale
Preț: 29,90 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Prizonierii geografiei. Zece harti care isi spun ce trebuie sa stii despre politica globala - Tim Marshall

 

10 harti care iti spun tot ce trebuie sa stii despre politica globala

Hartile exercita o atractie misterioasa asupra noastra. Fie ca sunt pergamente antice sau ca sunt abia scoase din torpedoul masinii sau generate de Google, hartile ne spun tot ceea ce dorim sa stim, nu doar despre unde vrem sa mergem, ci si despre lume, in general. Si, cu toate acestea, cand vine vorba de geopolitica, mare parte din ceea ce ni se spune este emis de analisti si de tot felul de experti autointitulati, care au uitat sa consulte harta locului despre care vorbesc.
 

Toti liderii natiunilor sunt constransi de geografie. Alegerile lor sunt limitate de munti, fluvii, mari si beton. In volumul Prizonierii geografiei, experimentatul jurnalist Tim Marshall examineaza Rusia, China, Statele Unite, America Latina, Orientul Mijlociu, Africa, Europa de Vest, Japonia si Coreea, Groenlanda si zona arctica – climatele lor, marile, muntii, fluviile, deserturile si zonele de granite – pentru a ne oferi un context care lipseste adesea din reportajul politic.

In zece harti actualizate ale fiecarei regiuni, Marshall explica clar si antrenant strategiile geopolitice complete ale acestor zone-cheie ale globului. De ce nu va fi America niciodata invadata? De ce Rusia vrea sa aiba flota, cu toate ca are porturi inghetate sase luni pe an? Cum este viitorul Chinei influentat de geografia ei? De ce nu va fi Europa niciodata unita? Raspunsurile sunt geografice. Aruncand o noua lumina asupra realitatilor fizice care modeleaza soarta natiunilor, Prizonierii geografiei este indrumarul care ne explica unul dintre factorii determinanti majori din afacerile mondiale.

„O modalitate noua de a privi hartile – nu doar ca ajutoare in orientare sau ca opere de arta, ci si ca modalitate de a intelege relatiile internationale adesea incordate.“ - The New York Times Book Review
 
Tim Marshall a fost corespondent pe probleme de politica externa la televiziunea britanica Sky News, a transmis din 30 de tari, inclusiv din sase zone de razboi, a petrecut 25 de ani de jurnalism pe linia frontului. In prezent locuieste la Londra.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0634 sec