Prizonierul faraonilor - H. P. Lovecraft

Prizonierul faraonilor - H. P. Lovecraft
-20%
Preț: 20,00 RON
25,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 264
Format: 11x18

DESCRIERE

Prizonierul faraonilor - H. P.  Lovecraft

 
...în vara şi toamna lui 1894, locuiam în regiunea posomorâţilor munţi Cactus, lucrând ca simplu muncitor în faimoasa mină Norton, a cărei descoperire cu câţiva ani înainte transformase cu totul acea regiune deşerticâ aproape nepopulata într-un clocotitor cazan de existenţe mizere.
 
O peşteră de aur, ascunsă la mare adâncime sub un lac de munte, îl îmbogăţise cum nici nu visase pe bătrânul prospector care-o descoperise, iar acum era exploatată intensiv, deoarece corporaţia care o cumpărase începuse să sape galerii.
 
Mai fuseseră descoperite şi alte grote, iar producţia de metal galben era atât de ridicată, încât o armata mare şi pestriţă de mineri trudeau zi şi noapte în numeroasele tuneluri şi scobituri în stânca.
 
Şeful de exploatare, un oarecare domn Arthur, vorbea adesea despre formaţiunile geologice aparte ale locului, speculând pe marginea extinderii galeriilor şi făcând estimări cu privire la viitorul uriaşei societăţi miniere. După el, cavernele aurifere erau rezultatul acţiunii apei şi avea credinţa că în scurt timp avea să fie deschisă şi ultima.

Juan Romero şi-a făcut apariţia la Norton la puţină vreme după mine. Venind dintr-o ceată mare de mexicani neciopliţi atraşi acolo din ţara vecină, la început ieşea în evidenţă înfăţişarea lui.
 
Chiar dacă de indian roşu, trăsăturile lui erau extrem de rafinate şi pielea surprinzător de deschisă la culoare; în plus, nu semăna nici pe departe cu indienii locului. E ciudat că, deşi era atât de diferit de marea masă a indienilor tribali şi a celor amestecaţi cu hispanicii, Romero nu lăsa nici o clipă impresia că ar avea sânge caucazian...
 
CUPRINS:
 
Prizonierul faraonilor   
Strada    
Oroarea de la Red Hook  
Tranziţia lui Juan Romero 
Azathoth  
Descendentul   
Cartea   
O apariţie sub clar de luna   
Sărbătoarea  
El   
Cabana din ceată    
Fiara din peştera   
Pastorul blestemat 
Cavoul    
Alchimistul   
Intre zidurile din Eryx  

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0346 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.