Problema mea cu carnea
Preț: 35,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor: Rip Esselstyn
ISBN: 606-84-20-82-0
Editura: Adevar Divin
Anul publicării: 2015
Pagini: 391
Format: 13x20
Categoria: Remedii - Terapii complementare
DESCRIERE
Problema mea cu carnea. Cele mai sanatoase argumente pentru o alimentatie vegetariana - plus 140 de retete noi - Rip Esselstyn
Plantele sunt prietenoase cu mediul inconjurator
Un sfat simplu: dacă vă pasă de mediul înconjurător, nu mai fiţi nişte carnivori.
De ce? Diferenţa de sustenabiliţate dintre consumul de carne şi cel de alimente vegetariene este la fel de mare precum Marele Canion.
Creşterea animalelor necesită mult mai mult spaţiu, mai multă energie şi mai multă apă decât agricultura. Mai rău, distruge resursele naturale prin despăduriri, uzură excesivă a solului şi deşeuri toxice.
Fiecare animal care nu este crescut pe un câmp, tăiat şi consumat de aceiaşi fermieri care l-au crescut presupune cantităţi enorme de combustibili fosili pentru a fi hrănit, adăpostit, ucis şi transportat.
Spre exemplu, carnea de pui are nevoie de circa 4 calorii de combustibil fosil pentru fiecare calorie pe care o oferă. Ouăle au nevoie de 30, carnea de vacă de 35. Mielul de Paşte necesită circa 57 de calorii de combustibil fosil - asta înseamnă cam 23 de litri de benzină!
Dacă facem media tuturor tipurilor de came, se consumă aproximativ 25 de calorii de combustibil fosil pentru producerea fiecărei calorii de proteină animală din America. Prin comparaţie, o calorie oferită de proteina vegetală necesită doar 2,2 calorii de combustibil fosil.
Nu trebuie să fim matematicieni pentru a calcula diferenţa dintre cele două. Conform Organizaţiei de Hrană şi Agricultură, producţia de came este responsabilă de 18% din emisiile de gaze care contribuie la încălzirea globală - mai mult decât toate automobilele din lume la un loc.
Deci nu vă limitaţi la a merge cu bicicleta la serviciu sau la a recicla hârtia. Mâncaţi nişte broccoli!
Un studiu din 2006 efectuat la Universitatea din Chicago a estimat că alimentaţia cu produse de origine animală cauzează 2,5 tone de compuşi de carbon anual, o greutate similară rinocerilor adulţi (care, apropo, sunt vegetarieni). în opoziţie, o alimentaţie vegetariană scade nivelul până la 0,5 tone.
Nu sunteţi preocupaţi de încălzirea globală? Dar despădurirea? Tăierea copacilor pentru a face lor turmelor enorme este o stare obişnuită cauzată de consumul de came. Să ne uităm ce a rămas din pădurea amazoniană din partea Braziliei.
Un raport din anul 2009 emis de grupul Greenpeace a indicat creşterea vitelor ca fiind principalul factor cauzator al despăduririlor din Brazilia, cu 79,5% din întreaga suprafaţă despădurită fiind folosită in acest scop.
Este o reală tragedie faptul că copacii, unii dintre cei mai eficienţi producători de oxigen şi unele dintre cele mai bune filtre pentru substanţele poluante, sunt doborâţi încontinuu fără prea multă gândire.
In afară de cauzarea unor pierderi majore în biodi-versitate, creşterea vacilor este responsabilă pentru 9-12 miliarde de tone de emisii de dioxid de carbon în ultimul deceniu, numai în regiunea amazoniană.
Nu poţi pierde copacii fără a pierde şi solul. Eroziunea distruge abilitatea solului de a se regenera şi în final îl transformă într-un deşert fără viaţă.
Creşterea animalelor este una dintre cauzele de vârf ale eroziunii din S.U.A, cu 90% din terenurile utilizate pierzând sol la o rată de 13 ori mai mare decât cea considerată sustenabilă.
Fermele sunt de blamat, dar eroziunea cauzată de cultivarea plantelor se petrece la o rată de 6 ori mai mică decât cea cauzată de producerea de carne. Nu uitaţi că majoritatea acelor plante se întorc direct la fermele de creştere a animalelor, pentru a îngrăşa vacile.
Devine din ce în ce mai rău. Modul în care carnea distruge pământul este mult mai mic decât cel în care risipeşte apa....
CUPRINS:
Introducere
Partea întâi
Dovezile
1. Proteina animală este foarte nesănătoasă
2. Plantele sunt abundente în proteine
3. Proteinele vegetale sunt absolut complete
4. Vitamina Bl2: Nicio problemă!.
5. Plantele sunt bogate în fier
6. Plantele construiesc oase puternice
7. Oamenii sunt erbivori
8. Miturile multiple despre came
9. Carnea de la vacile hrănite cu iarbă nu este mai bună decât cea de la vacile hrănite cu cereale
10. Pofta de came nu este naturală
11. Problema cu Paleo
12. Alimentaţia vegetariană este simplă
13. Alimentaţia vegetariană este economică
14. Lumea este un corn al abundenţei vegetariene
15. Mitul mediteranean
16. Bărbaţii adevăraţi şi femeile adevărate mănâncă plante
17. Vegetarian puternic: Factorul X al atletului
18. Renunţaţi la mentalitatea moderaţiei
19. Plantele sunt prietenoase cu mediul înconjurător
20. Evitaţi contaminările mâncând vegetarian
21. Ciocolată! Sigur că da!
22. Plantele îţi ridică penisul
23. Alimentele vegetariene oferă vervă vulvei voastre
24. Niciodată nu este prea târziu pentru a vă schimba alimentaţia
25. Niciodată nu este prea devreme pentru alimentaţia vegetariană
26. Luaţi plante, nu suplimente
27. Grătar + carne = pericol
28. Uleiul este noul "snake oil"
29. Ceva este putred în legătură cu uleiul de peşte
30. "Scaune" din rai
31. Carbohidraţii sunt numărul unu!
32. Nu credeţi tot ceea ce se spune despre soia
33. Nu e frumos să mâncăm animale
34. Consumaţi alimente vegetale. Scăpaţi de excesul ponderal. Simţiţi-vă grozav!
35. Terminaţi cu dietele prosteşti
CONCLUZIA: Să vină plantele!
Partea a doua
Reţetele
Mic dejun
Aperitive şi garnituri
Pizza şi pâine
Sandvişuri
Mâncăruri de confort (calde)
Mâncăruri de confort (reci)
Taco, burrito quesadilla!
Creaţii cu paste
Burgeri şi crochete
Sosuri şi dressinguri.
Hummus şi paste tartinabile
Sosuri pentru paste
Salate
Salsa
Supe
Deserturi şi ciocolată
Mulţumiri
Despre autor
Accesul clienţilor
-Cărţi noi
-- 54,00 RON60,00 RON (-10%)
- 105,00 RON
- 49,50 RON55,00 RON (-10%)
Promo
-Asistenţă online
-Suntem deconectați |
RECENZII