Proiectul autenticității - Clare Pooley

Proiectul autenticității - Clare Pooley
-10%
Preț: 44,10 RON
49,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-40-0774-2
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 416
Format: 13x20

DESCRIERE

Proiectul autenticității - Clare Pooley

 
... l-a căutat pe Google, bineînţeles. Pe Wikipedia, Julian Jessop era descris drept un portretist care s-a bucurat de notorietate în anii '60 şi '70. Fusese elevul lui Lucian Freud la Slade. Conform zvonurilor, de-a lungul anilor cei doi îşi aduseseră în mai multe rânduri injurii (se subînţelegea că toate conflictele lor plecaseră de la femei).
 
Lucian avea avantajul faimei, însă Julian era cu şaptesprezece ani mai tânăr. Monica se gândi la Mary, extenuată după o tură grea la muncă, unde ajutase mamele să-şi nască pruncii, între-bându-se unde ar putea fi soţul ei. Dacă era să fie sinceră, femeia părea mai degrabă un preş. De ce nu-l părăsise, pur şi simplu? Erau pe lume, îşi repetă, aşa cum o făcea adesea, lucruri mult mai rele decât să fii singur.

Unul dintre autoportretele lui Julian fusese expus, pentru o scurtă perioadă, la National Portrait Gallery, într-o expoziţie intitulată Şcoala londoneză a lui Lucian Freud. Monica atinse imaginea pentru a o mări şi iată-l: bărbatul pe care-l văzuse în cafenea dimineaţa trecută apăru, cu toate ridurile întinse însă, ca o stafidă transformată la loc în strugure.
 
Julian Jessop, un bărbat la vreo 30 de ani, cu părul blond dat pe spate, pomeţi proeminenţi şi un zâmbet uşor sarcastic, cu ochii aceia albaştri, pătrunzători. Ieri, când se uitase la ea, i se păruse că-i scotoceşte prin suflet. Deconcertant, mai ales atunci când încerci să discuţi despre avantajele unei brioşe cu coacăze prin comparaţie cu cele ale unei prăjituri cu caramel.
 
Monica se uită la ceas. 16: 50.
 
— Benji, ai putea să te mai ocupi de magazin vreo jumătate de oră? îşi întrebă colegul.
 
Aproape fără să aştepte răspunsul, îşi trase haina pe ea. în drum spre uşă, verifică mesele, oprindu-se să adune o firimitură mare de prăjitură Red Velvet de pe masa 12. Cum de fusese trecută cu vedere? Ieşind pe strada Fulham, o aruncă unui porumbel.
 
Monica nu stătea decât foarte rar sus în autobuz. Se mândrea cu faptul că respectă regulile de sănătate şi siguranţă, iar urcatul scărilor într-un vehicul aflat în mişcare i se părea un risc inutil. Acum avea însă nevoie de perspectivă..
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0375 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.