Protectia internationala a drepturilor omului. Manual pentru uzul studentilor - Nicolae Ploesteanu

Protectia internationala a drepturilor omului. Manual pentru uzul studentilor - Nicolae Ploesteanu
-6%
Preț: 23,50 RON
25,00 RON (-6%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-28-1764-0
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 131
Format: 13x20

DESCRIERE

Protectia internationala a drepturilor omului. Manual pentru uzul studentilor - Nicolae Ploesteanu

 

... este o lucrare fundamentală destinată să sprijine înțelegerea complexului domeniu al drepturilor omului în contextul internațional. Cartea servește ca un ghid esențial pentru studenții din domeniile dreptului, relațiilor internaționale, și studiilor de securitate, oferind o perspectivă amplă asupra sistemelor și mecanismelor de protecție a drepturilor omului la nivel global și regional.

Manualul abordează istoria și evoluția drepturilor omului, principiile fundamentale, precum și structurile și instituțiile care joacă un rol crucial în monitorizarea și aplicarea standardelor internaționale în domeniul drepturilor omului. Ploesteanu explică detaliat convențiile, tratatele și documentele cheie care formează baza juridică internațională pentru protecția drepturilor omului, oferind studenților instrumentele necesare pentru a înțelege și analiza aceste documente esențiale.

O atenție deosebită este acordată mecanismelor de raportare și evaluare, procedurilor de reclamație și rolului organizațiilor internaționale și regionale în promovarea și protejarea drepturilor omului. Nicolae Ploesteanu își propune să sensibilizeze cititorii cu privire la provocările și obstacolele întâlnite în implementarea efectivă a drepturilor omului pe plan internațional, evidențiind în același timp progresele realizate și impactul pozitiv al activismului și diplomației în acest domeniu.

Prin combinarea teoriei cu studii de caz concrete, manualul încurajează aplicarea cunoștințelor teoretice în analiza situațiilor reale, facilitând astfel o înțelegere profundă a materiei. "Protecția internațională a drepturilor omului. Manual pentru uzul studenților" este, prin urmare, o resursă indispensabilă pentru oricine dorește să se aprofundeze în studiul și practica drepturilor omului în arena internațională.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0387 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.