Puterea regretului - Daniel Pink

Puterea regretului - Daniel Pink
Preț: 55,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-722-526-6
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 280
Format: 14x20

DESCRIERE

Puterea regretului - Daniel Pink

 
... la începutul anilor 1950, un student absolvent de economie de la Universitatea din Chicago pe nume Harry Markowitz a conceput o idee atât de elementară, încât acum pare de la sine înţeleasă - şi totuşi atât de revoluţionară, încât i-a adus un premiu Nobel.
 
Măreaţa idee a lui Markowitz a ajuns să fie cunoscută sub numele de „teoria modernă a portofoliului”. El a descifrat - dacă-mi permiţi să suprasimplific lucrurile de dragul poveştii - calculele care stau la baza zicalei „Nu-ţi pune toate ouăle într-un singur coş”.

înainte să apară Markowitz, mulţi investitori credeau că secretul îmbogăţirii era să investească în unul sau două pachete de acţiuni cu potenţial ridicat. La urma urmei, câteva acţiuni produceau deseori câştiguri gigantice. Trebuia doar să alegi acţiunile câştigătoare şi făceai o avere.
 
Urmând această strategie, sfârşeai prin a lua o mulţime de ţepe. Dar, hei, aşa funcţionează investiţiile. Sunt riscante. Markowitz a arătat că, în loc să urmeze această reţetă, investitorii şi-ar putea reduce riscul şi ar putea produce în continuare câştiguri sănătoase, prin diversificare.
 
Investeşte în mai multe coşuri cu acţiuni, nu într-unul singur. Extinde-ţi pariurile într-o varietate de industrii. Investitorii nu câştigau mult la fiecare pachet, dar în timp făceau mult mai mulţi bani cu un risc mult mai mic. Dacă se întâmplă să ai economii parcate în fonduri index sau ETF-uri, teoria modernă a portofoliului este motivul.

Oricât de semnificativă ar fi revelaţia lui Markowitz, adesea negljjăm aplicarea logicii sale în alte aspecte ale vieţii noastre. De exemplu, fiinţele umane deţin şi ceea ce s-ar. putea numi un portofoliu de emoţii. Unele dintre aceste emoţii sunt pozitive - de exemplu, dragoste, mândrie şi veneraţie...
 
CUPRINS:
 
PARTEA ÎNTÂI | Recuperarea regretului
1. Absurditatea dăunătoare
a filosofiei „fără regrete"      
„Regretul nu este periculos sau anormal, o abatere de la calea dreaptă spre fericire. Este sănătos şi universal, parte integrantă a fiinţei umane. Regretul este, de asemenea, valoros. Clarifică, învaţă. înţeles corect, nu trebuie să ne tragă în jos; ne poate ridica."
2.    De ce regretul ne face mai umani    
„Cu alte cuvinte, incapacitatea de a simţi regretul -într-un anumit sens, chintesenţa a ceea ce încurajează fîlosofia «fără regrete» -nu era un avantaj. Era un semn de vătămare a creierului."
3.    Cel puţi n-uri şi De-aşfi-uri    
„Două decenii de cercetare asupra gândirii contrafactuale dezvăluie o ciudăţenie: gândurile despre trecut care ne fac să ne simţim mai bine sunt relativ rare, în timp ce gândurile care ne fac să ne simţim mai prost sunt extrem de dese. Suntem cu toţii nişte masochişti care se autosabotează?"
4.    De ce regretul ne face mai buni   
„Nu te feri de emoţii. Dar nici nu te cufunda în ele. Infruntă-le.
Foloseşte-le ca pe un catalizator pentru comportamentul viitor.
Dacă gândim pentru a acţiona, emoţiile ne pot ajuta să gândim."
.......... 
...... 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0335 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.