Radiografia unei mârșăvii judiciare - Traian Berbeceanu

Radiografia unei mârșăvii judiciare - Traian Berbeceanu
-10%
Preț: 49,50 RON
55,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-44-0357-5
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 424
Format: 13x20

DESCRIERE

Radiografia unei mârșăvii judiciare - Traian Berbeceanu

 
... in anul 2003, mi‑am început cariera la IPJ Hunedoara, Detașamentul Poliției pentru Intervenție Rapidă, actualul SAS, ca ofițer, comandant de grupă. Din această postură l‑am cunoscut pe Traian Berbeceanu. Îmi amintesc cu acuratețe primul contact cu el, când ne‑am intersectat în curtea instituției.
 
Ca proaspăt ofițer, m‑am adresat lui Traian cu atât de obișnuitul: „Să trăiți!“ S‑a uitat peste umăr și mi‑a răspuns: „Du‑te‑n...!“, crezând că încercam să fiu ironic. Mai târziu, după ce l‑am cunoscut, am înțeles că, pur și simplu, ura formalismul de acest gen.
 
În primii doi ani, am activat la intervenție rapidă, perioadă în care, alături de Brigada condusă de Traian Berbeceanu, am participat la toate acțiunile efectuate în cele trei județe, prima operațiune importantă fiind „Spumă și Bibanu’“.
 
În anul 2005, alături de alți colegi de la SAS, eram cerce‑tat de Parchetul Curții, sub motiv că unii reclamaseră folosirea excesivă a forței într‑o intervenție. În timp ce așteptam pe holurile Parchetului, a apărut Traian. Ne‑am amuzat împreună de ridicolul acelei reclamații, iar la plecare ne‑a spus: „Dacă vreți să veniți la Brigadă, sunt locuri libere!“
 
A doua zi eram la el în birou! Ulterior, m‑am transferat la SCCO Hunedoara, serviciu aflat în structura Brigăzii, moment în care a început desăvârșirea mea ca polițist. Și nu doar pentru că mă transferasem la o structură de elită a Poliției, ci pentru că am intrat în echipa lui Traian Berbeceanu, lucru care avea să îmi marcheze definitiv cariera și personalitatea.
 
Atunci am început să‑l cunosc cu adevărat pe polițistul și pe omul Traian Berbeceanu, să‑mi dau seama ce șansă extraordinară aveam, aceea de a lucra alături de el, fiind, de departe, cel mai bun polițist cu care am lucrat în toată cariera mea.
 
Pe lângă calitățile profesionale excepționale, era și un lider înnăscut, genul care conducea prin exemplul personal, cu viziune, capabil să creeze o echipă de elită, formată din polițiști care, până să ajungă în Brigadă, nu au fost considerați extraordinari sau de mare perspectivă (apreciați fiind în baza unor standarde învechite, bazate pe indicatori irelevanți, folosiți de toate struc‑turile poliției în evaluări).
 
Marele merit al lui Traian era că reușea mereu să‑și motiveze echipa în mod exemplar, să ne responsabilizeze pe fiecare, fără a ne induce vreun motiv de stres suplimentar, exceptând emoțiile firești din timpul acțiunilor, generate de periculozita‑tea fiecărei misiuni în parte.
 
Indiferent de vechimea și de experiența pe care o aveai în Brigadă, în echipă, părerile îți erau ascultate! Eram „auto‑didacți“, împreună găseam mereu soluții pentru orice situație inedită cu care adesea, la nivel național, nu se confruntaseră nici colegi din alte structuri de poliție.
 
Sub comanda lui Traian nu exista situație fără ieșire; practic, nu îmi amintesc vreo acțiune care să nu fi reușit, vreun dosar care să nu se fi finalizat cu condamnări grele. Și lucram în dosare mari, „frumoase“, complexe, care vizau infractori periculoși și abili, în care de multe ori eram nevoiți să inventăm tehnici investigative. Fiecare membru al echipei lui Traian a avut ocazia să trăiască emoțiile muncii sub acoperire și să simtă gustul plăcut al reușitei. Și totul se făcea cu respectarea strictă a legii!...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0355 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.