Raspunderea penala a persoanei juridice - De la teorie la practica

Raspunderea penala a persoanei juridice - De la teorie la practica
ISBN: 978-973-127-584-0
Anul publicării: 2011
Ediția: 1
Pagini: 328
Format: 14,5 x 20
Categoria: Drept penal
Preț: 25,00 RON
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc epuizat

DESCRIERE

''Raspunderea penala a persoanei juridice - De la teorie la practica''...

Descriere:

Una dintre cele mai controversate problematici a dreptului penal este cea privitoare la posibilitatea instituirii raspunderii penale a persoanelor juridice, respectiv supunerea la pedepse a colectivitatilor.

Incepand cu perioada codificarilor moderne si mai ales din a doua jumatate a secolului XX , in special in cadrul Uniunii Europene, recunoasterea raspunderii penale a persoanei juridice s-a transformat dintr-o optiune intr-o necesitate, incercandu-se identificarea mijloacelor celor mai eficace combaterii efectelor nefaste ale recrudescentei criminalitatii, in tendinta acesteia de depasire a frontierelor nationale.

Desi institutia raspunderii penale a persoanei juridice are si in prezent numerosi adversari care incearca sa argumenteze teza contrara, consacrarea acestei institutii a devenit o realitate in cele mai multe dintre statele lumii, gasindu-si legitimarea in necesitati de ordin practic, impuse de realitatile vietii socio-economice contemporane.

Odata cu intrarea in vigoare a Legii nr. 278/2006 , sistemul de drept penal romanesc a reglementat pentru prima data o veritabila raspundere penala a persoanei juridice, aceasta fiind principala modificare adusa partii generale a Codului penal.

In conditiile in care raspunderea penala a persoanei juridice a fost consacrata legislativ , literaturii juridice de specialitate si practicii judiciare le revine miniunea de a contribui la perfectarea normelor ce reglementeaza aceasta noua institutie de drept penal si de adaptare a acesteia la realitatile socio-economice si la nevoile societatii romanesti si ale Uniunii Europene.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0732 sec