Razboiul lui Caliban - James Corey

Razboiul lui Caliban - James Corey
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 656
Format: 15x21
Categoria: Literatura SF
Preț: 42,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Razboiul lui Caliban - James Corey

 
... sistemul solar este la un pas de izbucnirea unui război interplanetar. Supraputerile Marte și Pământ se află într-o permanentă dispută și conflictul amenință să ia amploare odată cu apariție protomoleculei care face ravagii pe Venus.
 
Un tată își caută cu disperare fetița dispărută chiar înainte de dezlănțuirea haosului provocat de virusul extraterestru, iar în ajutor îi vin căpitanul Holden și echipajul său, care pornesc într-o călătorie spațială cu miză dublă: găsirea lui Mei și restabilirea ordinii în sistemul solar...
 
Fragmente:
 
... Amos Burton era în atelier, o punte deasupra sălii maşinilor. Pe bancul de lucru din faţa lui erau înşirate diversele piese ale unui dispozitiv aparent complicat, la care lucra cu un pistol de lipit.
 
Purta o jachetă gri mai mică cu câteva numere, ce părea gata să-i crape la umeri cu fiecare mişcare pe care o făcea, având brodat pe spate Tachi, numele vechii nave.
 
— Amos, bucătăria nu funcţionează, spuse Holden după ce opri liftul. Amos flutură un braţ gros cu un gest de nerăbdare, fără însă a-şi întrerupe lucrul. Holden aşteptă.
 
După ce mai meşteri preţ de câteva secunde, Amos puse deoparte pistolul de lipit şi se întoarse spre el.
 
— Mda, nu funcţionează pentru că l-am scos pe ticălosul ăsta mic, spuse el arătând dispozitivul la care lucrase.
 
— Îl poţi monta la loc?
 
— Nu, cel puţin nu imediat. Nu am terminat cu el. Holden oftă.
 
— Chiar trebuie să scoatem din funcţiune toată bucătăria pentru a repara chestia aia înainte de confruntarea cu o bandă de piraţi spaţiali însetaţi de sânge?
 
Nu de alta, dar simt că mă apucă o durere de cap îngrozitoare şi tare miar plăcea să beau o cafea înainte de luptă, dacă înţelegi ce vreau să spun...
 
............
 
... tinând termosul cu ambele mâini ca pe un colac de salvare, Holden urcă din nou în lift pentru a ajunge la puntea de operaţiuni. Naomi se afla în faţa panoului de comunicaţii şi senzori, urmărind deplasarea piraţilor.
 
Holden văzu imediat că aceştia reduseseră mult distanţa faţă de ultima estimare. Se aşeză în scaunul special pentru operaţiuni de luptă, asigurându-se cu centurile.
 
Deschise un dulap din apropiere şi, gândindu-se că în viitorul apropiat ar putea fi puşi în situaţia unei acceleraţii gravitaţionale scăzute sau a unei căderi libere, scoase un balon de băut pentru cafeaua lui.
 
— Ne apropiem groaznic de repede, spuse el în timp ce îşi umplea balonul cu cafeaua din termos. Ce se întâmplă?
 
— Nava piraţilor a încetinit puţin de la acceleraţia iniţială de 1 g. Au scăzut la jumătate de g pentru câteva minute, apoi au oprit cu totul acceleraţia în urmă cu un minut.
 
Computerul a depistat unele fluctuaţii în puterea motorului chiar înainte de a încetini, aşa încât cred că i-am urmărit prea tare...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1094 sec