Războiul ruso-ucrainean. Intoarcerea istoriei - Serhii Plokhy

Războiul ruso-ucrainean. Intoarcerea istoriei - Serhii Plokhy
-8%
Preț: 72,68 RON
79,00 RON (-8%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-40-2018-5
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 400
Format: 15x22
Categoria: Stiinte politice

DESCRIERE

Războiul ruso-ucrainean. Intoarcerea istoriei - Serhii Plokhy

 
... inceputul invaziei ruse m-a prins la Viena, capitala fostului imperiu ale cărui acțiuni au declanșat Primul Război Mondial și orașul a cărui preluare de către Germania nazistă ca parte a Anschluss-ului Austriei în 1938 a condus la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial.
 
Un nou război era pe cale sa inceapa când cetățenii Vienei s-au culcat în seara zilei de 23 februarie 2022. După ce am urmărit știri tulburătoare la CNN, am sperat la un deznodământ mai bun, dar presimțirea necazului era acolo. A doua zi dimineața m-am trezit mai devreme decât de obicei, în jurul orei 6: 00 dimineața. Am pus mana pe telefon pentru a verifica știrile, dar, am ajuns cumva la e-mailul meu.
 
Mi s-a oprit inima odată ce am citit subiectul unui e-mail: „Doamne”. Mesajul a venit de la un coleg de la Harvard cu care discutam despre șansele unui nou război încă din octombrie, când m-a alertat pentru prima dată despre posibilitatea unui conflict major.
 
Trupele ruse se adunau în apropierea granițelor cu Ucraina, iar presa americană începuse să raporteze despre ele aproape în timp real. Am sperat că mișcarea de trupe face parte dintr-un șantajul rusesc. Colegul meu a crezut că ar putea fi adevărat.
 
Acum, chiar înainte de a deschide e-mailul, știam că s-a întâmplat - invazia despre care m-a avertizat. Am deschis e-mailul. Rândurile de încheiere scriu: "Nimic bun nu va ieși din asta. Fiecare zi dă un mesaj diferit. În seara asta, serviciile de informații americane prezic un blitz, dar să vedem mâine. Sper că ești bine la Viena".
 
CUPRINS:
 
Hărți
Prefață: Înțelesul războiului
 
1. Colapsul imperial
2. Democrație și autocrație
3. Implozie nucleară
4. Noua Europa de Est
5. Gambitul Crimeei
6. Ascensiunea și căderea Noii Rusii
7. Războiul lui Putin
8. Porțile Kievului
9. Frontul de Est
10. Marea Neagră
11. Contraofensiva
12. Întoarcerea Occidentului
13. Pivotul spre Asia
 
Postfață: Noua Ordine Mondială
Mulțumiri
 
Note
Index

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0468 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.