Realizarea Sinelui. Scrisori de la Sri Ramanasramam de Suri Nagamma - Ramana Maharshi

Realizarea Sinelui. Scrisori de la Sri Ramanasramam de Suri Nagamma - Ramana Maharshi
-15%
Preț: 33,15 RON
39,00 RON (-15%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-111-793-5
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 304
Format: 13x20

DESCRIERE

Realizarea Sinelui. Scrisori de la Sri Ramanasramam de Suri Nagamma - Ramana Maharshi
 
... ieri ţi-am scris despre faptul că uneori Bhagavan vorbeşte despre festivalul căsătoriei „Tatălui şi a Mamei". Mai mult decât atât, de fiecare dată când în familiile devoţilor se formează noi cupluri în vederea căsătoriei, iar aceştia vin şi îşi aduc omagiul la picioarele de lotus ale lui Sri Bhagavan, el îi binecuvântează cu obişnuitul său zâmbet îngăduitor şi ascultă cu interes toate diversele întâmplări ale căsătoriei.
 
Dacă observi faţa lui Bhagavan în astfel de ocazii, poţi vedea acelaşi amuzament pe care bătrânii noştri îl arătau când erau martori la căsătoriile între păpuşi pe care le faceam pe vremea când eram copii.

Prabhavati s-a căsătorit de puţin timp. Abia dacă a trecut un an. înainte de căsătorie a stat aici aproape doi ani. Este o fată frumoasă şi cultivată din Maharashtra. Işi dorea să devină o mare bhakta (devota), asemenea sfintei Mirabai, astfel că ea dansa, cânta şi spunea că niciodată nu se va căsători, că va purta veşmântul de culoare ocru, şi se comporta în faţa lui Sri Bhagavan ca un copil neastâmpărat.
 
Bhagavan ştia că acest neastâmpăr al ei nu o va părăsi până când nu se va căsători. în cele din urmă a fost convinsă cumva şi s-a căsătorit. Imediat după aceea, mirele şi mireasa au venit în tinuta lor de nuntă cu toate rudele, au oferit fructe si flori si s-au prosternat înaintea lui Bhagavan.

După ce a stat două sau trei zile, Prabhavati a venit într-o dimineaţă pe la ora 8, împreună cu soţul ei, aşteptând binecuvântările lui Bhagavan înainte de a pleca să-şi construiască o casa în locul de baştină al soţului ei.

Veveriţele se jucau în jurul canapelei lui Bhagavan, iar păunii hoinăreau în afara sălii. în sală nu erau multe persoane, era calm şi linişte; tânărul soţ s-a prosternat la pământ în faţa lui Bhagavan cu veneraţie şi respect, apoi s-a ridicat de lângă el şi a rămas în aşteptare lângă uşă...
 
CUPRINS:
 
Nota editurii indiene Introducere (la Volumul 1)

Scrisori de la Sri Ramanasramam
(1)    Fiul îi este recunoscător tatălui
(2)    Aham sphurana (Conştientizarea Sinelui)
(3)    Disputa dintre Uma şi Maheswara
(4)    Căsătorii
(5)    Plecarea spre Skandasramam (6) In slujba înţeleptului
(7)    Nikshepam (Comoara)
(8)    Acţiunea în numele adevăratei naturi a lui Atma este serviciul făcut în beneficiul tuturor
(9)    Samatvam (Egalitate cu Totul)
(10)    Probleme lumeşti
(11)    Ce se înţelege prin samsara?
(12)    „Mergi pe calea pe care ai venit”
(13)    Ahetuka bhakti (Devoţiunea fără motiv)
(14)    Respect convenţional
(15)    Moartea doamnei Echamma
(16)    Prima bbiksha
(IO De unde ştii că nu ştii nimic?
(18)    Leoparzi şi şerpi
(19)    Te rog, vrei să asculţi apelul meu tăcut?
(20)    O veveriţă
 
............

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0323 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.