Regandirea infidelitatii - O analiza a relatiilor de cuplu

Regandirea infidelitatii - O analiza a relatiilor de cuplu
-10%
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 385
Format: 13x20
Preț: 36,00 RON
40,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Regandirea infidelitatii - O analiza a relatiilor de cuplu (Esther Perel)

 
Ce îi determină pe oameni să calce strâmb, uneori chiar și atunci când au o căsnicie fericită? De ce doare atât de mult trădarea? Ce înseamnă, de fapt, infidelitatea? Ce așteptări avem în clipa în care ne căsătorim? Dar atunci când trădăm încrederea celui de lângă noi? Există oare căsnicii ferite pe vecie de teribilul spectru al adulterului? Poate o relație extraconjugală să salveze o căsnicie? Iată doar câteva dintre întrebările la care terapeutul Esther Perel oferă răspunsuri neașteptate și, de multe ori, în contradicție cu ceea ce majoritatea oamenilor consideră ca fiind moral.
 
Din carte:
 
Dilema posesivitatii
 
Potty m-a căutat peste Atlantic. Cronvinsă de moralitatea absolută a lui Nigel, dovedită în peste treizeci de ani, fusese şocată sa descopere că până şi el putea fi victima unui „tonic” pentru vârsta mijlocie, sub forma unei tinere pe nume Clarissa. „Aş fi jurat pe propria viaţă că îmi este fidel", mi-a spus Polly.
 
Dar acest tată mândru, cu patru copii, nu considera că are o aventură—era îndrăgostit şi se gândea foarte serios să o părăsească pe Polly şi să înceapă o viaţă nouă.
 
Spre marea lui deznădejde, amanta cu ochii negri a ajuns la concluzia că bărbatul venea cu prea mult bagaj, aşa că a preferat o variantă mai simplă. Nigel s-a întristat, dar a fost şi oarecum eliberat. A hotărât să se întoarcă acasă, terminând ceea ce acum numeşte „o nebunie temporară".

In prima mea şedinţă de terapie cu aceşti doi britanici care se apropiau de cincizeci de ani, am aflat mai multe despre cealaltă femeie decât despre el Polly a vorbit neîncetat despre amantă.

„Aş vrea să mi-o pot scoate din cap pe femeia aia, mi-a mărturisit Polly, dar îmi tot vin în minte scenele pe care le descria în e-mailurile către ea.
 
Vreau ca el să îi spună că a fost doar o pasiune fizică nebunească. Imi imaginez ca se simte mândră de traiul împreună, convinsă că era mai important decât legătura lui Nigel cu mine.
 
Cred că el ar trebui să lămurească lucrurile—să îi spună că mă iubeşte pe mine, nu pe ea. Poate că asta m ar elibera de traumă.'' I-am auzit durerea, dar, în ceea ce solicita, am auzit şi vocea inconfundabilă a geloziei.
 
Cand am formulat ideea, Polly s-a simţit dată în vileag. Nu a negat, însă era evident că fierbea pe dinăuntru. Gelosul ştie ca nu este un personaj simpatic şi că suferinţa lui va atrage mai mult critică decât compasiune.
 
Prin urmare, ceea ce Proust numea „demonul care nu poate fi exorcizat" a pornit in căutarea unui vocabular acceptabil din punct de vedere social, „Traurnă", „gânduri obsesive", „flashbackuri" „idei fixe", „insomnii" şi „traumă de ataşament" sunt termeni din vocabularul modem pentru iubirea trădată.
 
Acest cadru de tulburare de stres posttraumatic ne legitimează suferinţa, dar o şi dezbracă de esenţa ei romantică.

Am liniştit-o pe Polly: gelozia ei este o reacţie naturală şi nu are de ce să se ruşineze. A recunoaşte gelozia înseamnă a recunoaşte iubirea, competiţia şi comparaţia—toate scoţând la iveală vulnerabilitatea. Iar acestea sunt şi mai profunde când te expui celui care te-a rănit.

„Monstrul cu ochii verzi" ne bântuie în punctele cele mai lipsite de apărare şi ne pune în contact direct cu nesiguranţele noastre, cu teama de pierdere şi cu Lipsa valorii de sine.
 
Nu este gelozie iluzorie sau patologică (uneori numită „monstrul cu ochii negri"): în aceste cazuri, suspiciunile nefondate sunt alimentate mai mult de traume din copilărie decât...
 
 
CUPRINS:
 
Introducere
 
PARTEA ÎNTÂI: CREAREA DECORULUI 
Capitolul 1  O nouă discuţie despre infidelitate
Capitolul 2  A sta de vorbă înseamnă a înşela? 
Capitolul 3  Adulterul nu mai este ce era pe vremuri 
 
PARTEA A DOUA: ŞOCUL 
Capitolul 4  Moartea dintr-o mie de motive
Capitolul 5  Magazinul ororilor 
Capitolul 6  Gelozia: scânteia erosului
Capitolul 7  Autoînvinovăţire sau răzbunare: pumnalul cu două tăişuri
Capitolul 8  A spune sau a nu spune: politica secretului şi a dezvăluirii 
 
PARTEA A TREIA: SENSURI ŞI MOTIVE
Capitolul 9  Chiar şi oamenii fericiţi înşală 
Capitolul 10  Iubirea interzisă: un antidot pentru moarte
Capitolul 11  Este vreodată sexul doar sex? 
Capitolul 12  Cea mai mare dintre trădări? 
Capitolul 13  Dilema amantei/amantului  
 
PARTEA A PATRA: PÂNĂ LA ADÂNCI BĂTRÂNEŢI
Capitolul 14 Ocupaţi căsnicia!   
Capitolul 15  După furtună
 
Note

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.2630 sec