Regatul de aramă, cartea a doua din Trilogia Daevabadului

Regatul de aramă, cartea a doua din Trilogia Daevabadului
-10%
Preț: 49,41 RON
54,90 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786067936346
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 736
Format: 13x20

DESCRIERE

Regatul de aramă, cartea a doua din Trilogia Daevabadului - S. A. Chakraborty

 
... era liniște adâncă în odaia emirului Muntadhir al Qahtani. Banu Nahri e‑Nahid se plimba de colo‑colo prin cameră, iar degetele de la picioare i se înfundau în covorul gros.
 
Pe o masă din oglinzi se zăreau o carafă de vin și o cupă de jad cioplită în forma unui shedu care fuseseră aduse de servitoare cu priviri blânde, aceleași care o ajutaseră pe Nahri să‑și scoată hainele grele de nuntă, probabil pentru că observaseră că banu nahida tremura și se gândiseră că ajutorul lor avea să îi prindă bine.
 
Acum Nahri se holba la carafă. Părea delicată. Ar fi fost nespus de simplu s‑o spargă și chiar și mai ușor să ascundă un ciob sub pernele din patul cel mare, la care încerca să nu se uite: astfel ar fi pus capăt acestei seri pentru totdeauna. „Și apoi vei muri!” și‑a amintit.
 
Dac‑ar fi făcut una ca asta, Ghassan ar fi fost în stare să omoare o mie de daev‑i din tribul ei și ar fi pus‑o pe Nahri să privească fiecare execuție, după care ar fi aruncat‑o karkadann‑ului său. Așa că și‑a desprins privirile de la carafă.
 
Pe fereastra des‑ chisă pătrundea o adiere rece și s‑a cutremurat. Fusese îmbrăcată într‑o cămășuță lungă, delicată, de mătase albastră, cu un chador subțire, cu glugă, și niciuna dintre aceste haine nu o apăra prea bine de frig. Tot ce îi mai rămăsese din ținuta sofisticată pe care...
 
............
 
Nahri nu le împărtășea deloc entuziasmul. Începuse să transpire din clipa în care intrase în cameră, iar masca i se lipea de‑acum de pielea jilavă, așa c‑a tras ușor de ea, încercând să lase vântul să‑i răcorească obrajii încinși.
 
Și‑a văzut mișcarea reflectată în oglinda masivă cu ramă de bronz din fundul camerei și și‑a ferit privirea. Oricât de fine i‑ar fi fost hainele și masca, erau toate geziri, iar Nahri nu avea nicio dorință să se vadă înveșmântată în hainele dușmanilor ei.
 
„Nu sunt dușmanii tăi!” a încercat să‑și reamintească. „Dușman” era un cuvânt pe care îl folosea Dara, iar ea nu avea să‑și îngăduie să se gândească la Dara. Nu în seara aceea! Nu putea! Asta ar fi distrus‑o – și cea din urmă banu nahida din Daevabad nu se cuvenea să se lase distrusă!
 
Semnase zapisul de nuntă cu mână sigură și‑apoi își ciocnise cupa cu Ghassan fără ca măcar să‑i tremure degetele, zâmbindu‑i călduros regelui care amenințase că avea să‑i ucidă pe toți copiii daev‑i, dacă nu‑i făcea pe plac, și care o silise apoi să se lepede de afshin‑ul ei și să‑i aducă una dintre cele mai grave acuzații care i s‑ar fi putut aduce.
 
Dacă reușise să facă toate astea, avea să izbutească să treacă și peste toate câte s‑ar fi putut întâmpla în iatacul acela...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0311 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.