Regina de clestar - Bogdan Ispas

Regina de clestar - Bogdan Ispas
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 491
Format: 13x20
Preț: 45,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Regina de clestar - Bogdan Ispas

 
... viaţa în cartierele mărginaşe este întotdeauna condimentată. Bineînţeles, oricine se poate lăsa păcălit de gazonul perfect din faţa casei, presărat cu tufe de flori fără cusur.
 
Oamenii au întotdeauna un aer amabil, cu zâmbetele permanent sculptate pe feţe. Dar adevărul este că întotdeauna există un secret în spatele soţiei perfecte, al tatălui iubitor sau al fiicei rebele.
 
Gorona poate fi considerat un oraş mare. Cu peste două sute de mii de locuitori, are trei cartiere care înconjoară centrul muşuroiului, locul unde are loc toată agitaţia. Pe lângă asta, poate fi considerat şi un oraş dezvoltat.
 
Sunt construite trei spitale, unul de stat şi două particulare, există câte o patrulă de poliţie pe fiecare stradă şi câte o bancă la fiecare pas. Trei şcoli şi tot atâtea licee găzduiesc viitori conducători ai ţării. Nici distracţia nu se lasă mai prejos.
 
Unul dintre cele două mall-uri uriaşe a fost inaugurat de doar trei zile, astfel încât uşile circulare de la intrare se învârt frenetic. Restaurantele sunt presărate ca scoicile pe malul mării, la parterele blocurilor înalte de cel puţin cinci etaje.
 
Există şcoli de dans, de pictură, de muzică, astfel încât fiecare locuitor îşi are locul undeva în oraş. Dar nu numai centrul este cireaşa de pe tort. Aici, atractive pot fi taxiurile care se strecoară cu neruşinare prin trafic.
 
Sau poate clădirile de sticlă în spatele cărora se găsesc birouri pline de oameni la costum, cu cravate perfecte, care se agită în jurul şefilor, încercând să le obţină simpatia. Şi nu numai. Dar aici agitaţia este prea mare pentru ca un om să îşi ocupe timpul cu dezgroparea secretelor.
 
Adevăratul deliciu este în suburbii, aşa cum le numesc românii emancipaţi. De fapt, este vorba despre acele cartiere construite în stilul promovat de filmele hollywoodiene cu scopul de a păcăli ochiul neștiutor cu privire la gradul de evoluție al țării.
 
Adevărul este că ori persoanele foarte înstărite își permit să locuiască în astfel de zone, ori cei care sunt dispuși să se îndatoreze pe viață. Însă acolo tabloul este atât de liniştit, încât parcă nici vântul nu bate.
 
Dar tocmai aceasta este problema. Totul este suspect de... ideal...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0647 sec