Religii. Idei fundamentale

Religii. Idei fundamentale
Anul publicării: 2018
Pagini: 352
Preț: 99,90 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Religii. Idei fundamentale

 
DE CE SUNTEM AICI? CREAŢI CU UN SCOP

Tribul Baiga se numără printre popoarele tribale indigene din centrul Indiei, toate fiind cunoscute ca Adivasis. Membrii tribului Baiga, care se declară fii şi fiice ale Mamei-Pământ, Dharti Mata, cred că au fost creaţi pentru a fi gardienii pădurii -o sarcină pe care o îndeplinesc de la începutul vremurilor.
 
Conform credinţei lor, Bhagavan, creatorul, a întins lumea ca o lipie chapati, dar ea se mişca încoace si-ncolo si nu stătea locului. Primul bărbat, Nanga Baiga, şi prima femeie, Nanga Baigin, care s-au născut în pădure din Mama-Pământ, au luat patru piroane mari şi le-au înfipt în cele patru colţuri ale Pământului, ca să îl tină nemişcat.
 
Bhagavan le-a zis că trebuie să aibă grijă de pământ şi să ţină piroanele la locul lor, promiţându-le, în schimb, o viaţă simplă, dar plăcută.
 
Membrii tribului Baiga au urmat exemplul lui Nanga Baiga, vânând şi socotindu-se stăpânii animalelor. Deoarece credeau că e rău să sfâsii trupul Mamei-Pământ cu plugul, practicau o formă de agricultură cunoscută sub denumirea de bewar (lăsând mereu butucul unui arbore saj în care să locuiască zeii), din trei în trei ani mutându-se pe o nouă parcelă de pădure.
 
Dar autorităţile britanice din sec. XIX s-au opus metodelor tribului Baiga, silindu-i pe membrii acestuia să îşi abandoneze agricultura tradiţională, şi să folosească nedoritul plug. Li s-a permis să practice agricultura bewar numai într-o rezervaţie din Baiga Chak, din Mandla Hills...
 
 
DIN CUPRINS:
 
10 INTRODUCERE
CREDINŢE PRIMARE DIN PREISTORIE
 
Forte nevăzute în acţiune
Inţelegerea lumii
 
Chiar şi o piatră are spirit
Animismul în societăţile primare
 
Unii oameni pot vizita alte lumi
Puterea şamanului
 
De ce suntem aici?
Creaţi cu un scop
 
De ce murim?
Originea morţii
 
Veşnicia e în prezent
Timpul visării
 
............

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0655 sec