Reteta fericirii supreme - Deepak Chopra

Reteta fericirii supreme - Deepak Chopra
-10%
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 160
Format: 13x20
Preț: 29,70 RON
33,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Reteta fericirii supreme - Deepak Chopra

 
... scopul vieţii este expansiunea fericirii. Fericirea este obiectivul tuturor celorlalte obiective. Cei mai mulţi oameni au impresia că fericirea vine din obţinerea succesului, acumularea de avere, starea de sănătate şi întreţinerea de relaţii bune.
 
Există, cu siguranţă, o presiune socială enormă pentru a crede că aceste realizări sunt egale cu a fi fericit. Insă această opinie este o greşeală. Succesul, bogăţia, sănătatea şi relaţiile bune sunt produse secundare ale fericirii, nu cauza ei...
 
Fragmente:
 

Observă ceea ce simţi. Condiţionarea te învaţă să simţi acelaşi lucru iar şi iar, de fiecare dată când întâlneşti aceeaşi situaţie. Este frustrant, pentru că, imediat ce apare aceeaşi reacţie, eşti prins în capcana ei. Ai nevoie de un loc neutru, locul de unde să observi. A observa înseamnă că eşti prezent la emoţie, dar nu eşti folosit de ea.

 

Cel mai bun mod de a observa este să identifici unde se localizează sentimentul în trup. Emoţiile toxice sunt localizate de obicei în unul dintre centri subtili cunoscuţi în sanscrită drept chakre. Mânia se simte în abdomen, nervozitatea în stomac, frica în inimă, frustrarea în gât, tensiunea sexuală în regiunea genitală.

 

Însă nu e nevoie să ne complicăm. Când sunt întrebaţi ce gen de sentimente toxice au, majoritatea oamenilor menţionează frica şi mânia. Când ai aceste sentimente, nu te implica în „ce" anume îţi spun.

 

În schimb, „simte" locul din corp în care îţi vorbesc. Localizarea unui sentiment în corp ocoleşte dialogul mental interior care menţine în viaţă astfel de sentimente.

 

    Etichetează-ţi sentimentul. Oricare ar fi senzaţia pe care o ai, dă-i un nume. Foloseşte cuvinte foarte simple: „frică", „mânie", „ostilitate", „frustrare", „ruşine", „vinovăţie", „invidie". Nu folosi cuvinte ce reprezintă o judecată, cum ar fi „trădat", „dezamăgit" şi „rănit", nici cuvinte ce sugerează că vina îi aparţine altcuiva.

 

Numirea sentimentului este un mod de a recunoaşte cu ce te confrunţi. Pentru că păstrezi lucrurile simple - şi eşti sincer -, nu te mai laşi păcălit de povestea lungă şi complicată pe care toţi suntem tentaţi să o repetăm atunci când ne supărăm. Toate poveştile sunt despre un singur lucru: trecutul. Senzaţiile şi emoţiile tale se petrec în prezent.

 

    Exprimă sentimentul. Orice emoţie devine mai toxică atunci când o acumulezi. Exprimarea ei duce la eliberare, ceea ce purifică mintea şi corpul. Această etapă nu este despre cum să exprimi cât de mult urăşti sau învinovăţeşti pe cineva, dar, pentru că e natural să doreşti să-ţi spui partea ta de poveste, mai întâi exprimă-ţi pe hârtie sentimentul din punctul tău de vedere.

 

Apoi exprimă-l din punctul de vedere al celeilalte persoane, ceea ce e mai dificil. Apoi scrie poziţia ta din perspectiva unei a treia părţi, ca şi cum ai scrie un articol pentru ziar. Când treci prin toate cele trei perspective, conflictul, mânia sau teama pe care o simţi începe să piardă din energie. Ţi-ai extins conştienta.

 

Expansiunea îi permite energiei remanente să circule; contracţia acumulează energia care continuă să te macine. Aceasta este o regulă utilă, deoarece prima reacţie a tuturor este să se contracte într-un singur punct de vedere: punctul de vedere propriu...

 

 

CUPRINS:

 

Fericirea supremă 

 

PRIMA CHEIE
Fii conştient de corpul tău

 

A DOUA CHEIE
Găseşte adevărata stimă de sine

 

A TREIA CHEIE
Detoxifică-ţi viaţa 

 

A PATRA CHEIE
Renunţă la a avea mereu dreptate

 

A CINCEA CHEIE
Concentrează-te pe prezent 

 

A ŞASEA CHEIE
Vezi lumea în interiorul tău 

 

A ŞAPTEA CHEIE
Trăieşte pentru iluminare 
Fericirea va vindeca lumea

 

Mulţumiri 
Despre autor

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0986 sec