Rezilienţa. Calea spre succes şi echilibru pentru copii şi părinţii lor - Georgeta Pânișoară

Rezilienţa. Calea spre succes şi echilibru pentru copii şi părinţii lor - Georgeta Pânișoară
-10%
Preț: 54,00 RON
60,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-9750-2
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 450
Format: 17X24
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Rezilienţa. Calea spre succes şi echilibru pentru copii şi părinţii lor - Georgeta Pânișoară

 
... cum se face câ o persoană acceptă cu ușurință și depășește provocările vieții. în timp ce o alta se prăbușește sub greutatea lor?
 
... să fie această trăsătură moștenită sau poate fi dobândită?
 
... care sunt abilitățile unei persoane reziliente și cum pot fi ele dezvoltate?
 
... există grade diferite de reziliență?
 
Răspunzând unui mare număr de întrebări privind acest concept complex numit reziliență, volumul de față explorează felul în care îi putem îndruma pe copii să înfrunte și să depășească situațiile dificile, stresante sau traumatizante. de la dezvoltarea abilităților de comunicare, cultivarea unui stil de viață sănătos, dezvoltarea unui sistem de valori pozitive și până la stabilirea unor obiective realiste și realizabile.
 
Volumul li se adresează profesorilor. psihologilor, psihoterapeuților. dar și oricărui adult sau părinților care vor să se familiarizeze cu metodele prin care îi pot ajuta pe copii să fie capabili să găsească o modalitate de adaptare în fața oricărei dificultăți.

„Volumul de față vă va îndruma pas cu pas prin știința și «arta» flexibilității și adaptabilității în viață. Dezvoltarea rezilienței la copii prin angajament și orientare spre scop se bazează pe ideea că avem nevoie de o direcție clară pentru a construi o bază solidă în fața provocărilor, iar explorarea tuturor acestor elemente ne dezvăluie o serie de concepte interconectate și care se completează reciproc, cu profunde legături între ele.
 
Citind această carte, puteți dobândi un set teoretic și practic de cunoștințe și deprinderi care să vă ajute să înțelegeți multiplele fațete ale fenomenului, dar și o viziune aplicativă, toate acestea fiind necesare pentru a cultiva reziliență în fața provocărilor vieții."

DIN CUPRINS:

• Ce este succesul?
• Promovarea eficienței și stării de bine la copii și adolescenți
• Teama de eșec
• Grit. De la perseverență și pasiune la reziliență
• Gestionarea reacțiilor exagerate și a gândirii negative
• Sub presiune: solicitările școlare și sociale ale vieții de adolescent
• Starea de oboseală
• Creativitatea și reziliență

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0397 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.