Rosa Alchemica si alte scrieri
22,50 RON
25,00 RON (-10%)

Rosa Alchemica si alte scrieri

Rosa Alchemica si alte scrieri
-10%
Preț: 22,50 RON
25,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 208
Format: 13x20
Categoria: Literatura

DESCRIERE

Rosa Alchemica si alte scrieri - William Butler Yeats

 
... considerat de critici cea mai bună operă în proză al lui W. B. Yeats, "Rosa Alchemica" e şi unul dintre textele reprezentative pentru limbajul bogat, dar şi pentru preocupările principale ale scriitorului: cultura irlandeză, miturile şi legendele celtice, magia, alchimia şi misticismul...
 
Din carte:
 
... in cele din urmă însă, norocul trecu de partea bătrânului şi rămase cu el, iar tot ceea ce avea fiecare dintre ei se scurse spre bătrân.
 
Şi el începu deodată să râdă, ca şi cum ar fi râs în sinea lui, şi reîncepu să cânte încetişor: „Frunziş şi zurgălăi, Curaj şi Putere“, şi aşa mai departe, şi era parcă un vers dintr-un cântec.
 
Iar după o vreme, oricine i-ar fi privit pe oamenii aceştia, aşa cum se legănau, într-o parte şi într-alta, aşezaţi acolo, cu ochii pironiţi asupra mâinilor bătrânului, ar fi crezut că erau beţi sau că şi-au pus la bătaie toate bunurile şi averile lor în jocul acesta de cărţi; dar asta n-ar fi fost adevărat, căci nimeni nu se mai atinsese de sticla aceea de un sfert de când începuse jocul, şi acum era, mai departe, aproape plină, iar tot câştigul pentru care se luptau era de câteva monede de şase penny, câţiva şilingi şi poate nişte băncuţe de aramă.
 
— Voi ştiţi şi să câştigaţi, dar şi să pierdeţi, spuse bătrânul, vă curge sânge de jucători adevăraţi prin vene.
 
Şi începu din nou să amestece, să desfacă şi să strângă la loc cărţile, foarte repede, şi până la urmă nici nu mai păreau să fie nişte cărţi de joc, ci ai fi zis că făceau cercuri de foc prin aer, cum fac băieţii când rotesc tăciuni aprinşi legaţi pe o aţă...
 
......
 
... unii se uitară după iepure, însă cei mai mulţi îl priveau mai departe pe bătrân şi acolo, în faţa ochilor, dintre palmele lui se ivi un câine, întocmai cum înainte apăruse un iepure, şi după aceea încă unul, şi încă unul, până când se făcu o haită întreagă de câini, care începură să-l gonească pe iepure încoace şi încolo prin şopron.
 
Jucătorii săriseră cu toţii în picioare şi acum stăteau lipiţi de scândurile care alcătuiau masa de joc, ferindu-se de câini, cu toţii asurziţi şi ameţiţi de larma şi lătrăturile care um pluseră şopronul.
 
Dar oricât de iuţi ar fi fost câinii, nu puteau să-l prindă pe iepure, iar el alerga mai departe prin şopron, până când în cele din urmă uşa şopronului se dădu deodată în lături, ca împinsă de o izbucnire de vânt, şi iepurele făcu un salt mare în aer, ţâşni peste scândurile pe care jucaseră cărţi şi apoi zvâcni afară pe uşă şi pieri în noapte; câinii fă - cură şi ei un salt peste scândurile jucătorilor şi dispărură şi ei pe uşă, după iepure...
 
 
CUPRINS:
 
Iar eu însumi l- am creat pe Hanrahan: William Butler Yeats sau mitul ca istorie de Mihaela Anghelescu Irimia
 
Notă asupra ediției
 
ISTORISIRILE LUI HANRAHAN CEL ROŞU
Hanrahan cel Roşu
Hanrahan şi Cathleen, fiica lui Houlihan
Blestemul lui Hanrahan cel Roşu.
Viziunea lui Hanrahan
Moartea lui Hanrahan
 
ROZA TAINICĂ
Dedicaţie către A. E.
Către roza tainică
Răstignirea proscrisului
În afara rozei
Înţelepciunea regelui
Inima primăverii
Blestemul focurilor și al umbrelor
Bătrânii în amurg
Acolo unde nu este nimic, este Dumnezeu
Despre Costello cel mândru, despre Oona, fiica lui MacDermot, şi despre cei cu limbile rele
 
ROSA ALCHEMICA
TABLELE LEGILOR
ADORAŢIA MAGILOR 
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0321 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.