Să descoperim vulcanii - Silke Voigt

PRP: 75,00 RON
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 67,50 RON
Diferență: 7,50 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786067872934
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 16
Format: 24x27

DESCRIERE

Să descoperim vulcanii - Silke Voigt

 

Pe insula vulcanică La Palma o perioadă lungă a fost linişte. Dar, în anul 2021, timp de câteva săptămâni, pământul s-a zguduit. Pe insula verde din fata coastei de est a Africii erupea un vulcan.

 

Lanţul muntos Cumbre Vieja arunca din nou foc şi cenuşă. În urma erupţiei a luat naştere un nou vulcan, care după aproape un an, a primit numele de Tajogaite.

 

În timpul erupției unui vulcan, magma, formată din roci topite, minerale şi gaze, iese la suprafaţă din interiorul Pământului, sub formă de lavă incandescentă fierbinte. Apoi lava se răceşte şi cenuşa aruncată în aer cade ca o ploaie pe pământ. Astfel vulcanul transformă peisajul din jurul său.


Cuvântul vulcan vine de la zeul roman al focului, Vulcan. Oamenii credeau că un vulcan erupe când zeul Vulcan făureşte arme în adâncul muntelui.

 

 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Enciclopedii si atlase

Created in 0.0132 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.