Sarpele cosmic - ADN-ul si originile cunoasteri

Sarpele cosmic - ADN-ul si originile cunoasteri
Preț: 24,00 RON
Disponibilitate: stoc lichidat
ISBN: 973-869-146-x
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 225
Format: 13x20
Categoria: Ezoterism

Alertă stoc

?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

...''Sarpele cosmic - ADN-ul si originile cunoasteri''


Cartea lui Jeremy Narby plaseaza dezbaterea intr-un profund context filozofic si cosmologic, argumentand pentru corespondenta epistemiologica intre cunoasterea samanilor amazonieni si a bilogilor contemporani.

Este argumentul pe baza caruia Narby reinterpreteaza antropologia si biologia legate de subiect. Unii ar putea spune ca tot ceea ce Narby a descoperit este o metafora sau unsimplu noroc, altii vor aprecia subtilitatea si adevarata valoare a demonstratiei sale".


"Sarpele cosmic'' se citeste mai degraba ca un roman de aventuri decat ca un studiu antropologic. Am fost impresionat mai ales de sinceritatea autorului, de interdisciplinaritatea argumentatiei si de curajul cu care autorul gandeste.

In ultima vreme s-au scris tot mai multe despre "cunoasterea ancestrala", mai ales in ceea ce priveste plantele si medicina. Cultura bastinasilor amazonieni a devenit celebra pentru modul in care sunt stapanite substantele halucinogene.

Mai ales companiile farmaceutice sunt interesate de aceasta cunoastere, iar multi conducatori indieni si organizatiile lor au vorbit despre protejarea drepturilor lor intelectuale, ca si de obtinerea unor beneficii economice din aceasta cunoastere.

... trebuie sa-i acordam toata cinstea autorului Jeremy Narby pentru a fi gasit drumul prin hatisul lasat in urma de rationalismul stiintific in incercarea de a transforma adevarul experientei intr-o adevarata superstitie..."Sarpele cosmic" trateaza viziunile pe care le ai dupa ce iei ayahuasca, iar Narby sustine ca nu trateaza superstitii, ci realitatea unei experiente.

Mai mult, ca imaginile serpilor si scarilor care insotesc experienta nu au legatura numai cu planta, ci chiar cu spirala ADN. Pentru a dovedi asta, triaza dovezile oferite de biologia moleculara si-l lasa pe cititor cu uimitoarea convingere intima ca viziunea asupra lumii oferita de ayahuasca nu este alta decat aceea oferita de stiinta, dar vazuta dintr-o alta perspectiva, mai degraba a individului decat a sinelui.

Sinele este un subiect pe care intotdeauna stiinta l-a ocolit superstitioasa, iar natura lui biologica a fost considerata o enigma.

Cartea lui Narby intriga, informeaza si face misterul sa para de domeniul public. Imi confirma credinta ca noua paradigma pe care o traim va fi animata de aceea veche, iar sarpele cosmic din carte este un vestitor al acestui moment minunat.

CUPRINS:

Capitolul 1

Televiziunea din jungla amazoniana 9
Capitolul 2
Antropologi si samani 16
Capitolul 3
Mama mamei tutunului este un sarpe 24
Capitolul 4
Enigma din Rio 39
Capitolul 5
Defocalizarea 46
Capitolul 6
Sesizarea corespondentelor 60
Capitolul 7
Mituri si molecule 77
Capitolul 8
Prin ochii unei furnici / 95
Capitolul 9
Receptori si transmitatori 107
Capitolul 10
Unghiul mort al biologilor 120
Capitolul 11
"De ce ti-a luat atat de mult?" 132
Note 147
Bibliografie 192
Multumiri 215
Permisiuni si drepturi 217


Autor: Jeremy Narby

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0389 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.