Sclipiri de constiinta divina - Swami Ramdas

Sclipiri de constiinta divina - Swami Ramdas
Preț: 18,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 120
Format: 11x18

DESCRIERE

Sclipiri de constiinta divina - Swami Ramdas

 
DESPRE DUMNEZEU
In stările profunde de samadhi (extaz divin), yoghinul ajunge să experimenteze faptul că lumea nu există cu adevărat, căci în realitatea dumnezeiască transcendentă, lipsită de atribute (Nirguna), nu există nume, formă sau mişcare.
 
Dar după ce fiinţa umană revine la o stare de conştiinţă orientată către aspectele externe ale vieţii, Universul vizibil ajunge să fie experimentat ca fiind revelarea Spiritului Absolut, tăcut şi imuabil. Sarvam Khalvidam Brahma - „Tot ceea ce există este Brahman”.
 
Atunci când ne amintim de Dumnezeu într-o anumită formă a Sa, îl venerăm ca fiind Saguna (Dumnezeu într-o formă căreia îi pot fi atribuite calităţi specifice), iar când imaginea Sa se dizolvă în mintea noastră, elevându-ne dincolo de sentimentul dualităţii, atunci dobândim revelarea lui Dumnezeu ca fiind Nirguna (Dumnezeu cel transcendent, lipsit de atribute). Ambele sunt aspecte ale aceluiaşi unic Adevăr.
 
Pentru fiinţa umană, nu există privilegiu mai mare decât acela de a deveni copilul Părintelui Divin, copilul nemuritor ai Părintelui Etern! Această relaţie spirituală este bazată pe realizarea faptului că Părintele şi copilul sunt una.
 
Nu există nimeni şi nimic cu adevărat, doar Supremul Dumnezeu al tuturor lumilor, care este totul şi care se află în tot şi în toate.

Atunci când devenim cu adevărat copiii cei mici ai Mamei Divine, mica noastră individualitate se dizolvă în personalitatea Sa cosmică.
 
Atunci realizăm că Mama şi copilul sunt una şi aceeaşi. Iar în jocul nostru de copil - dacă dorim să rămânem astfel - suntem încălziţi de lumina graţiei şi proteciei Sale...
 
CUPRINS:
 
Despre autor
Ce anume este religia?   
Despre măreţia vieţii
Despre durere şi suferinţă
Despre Dumnezeu    
Despre adevărata viziune    
Despre guru şi satsang       
Despre credinţă          
Despre iubire  
Despre numele Domnului
Despre concentrare  
Despre meditaţie         
Despre abandonul de sine       
Aspecte diverse         
Dosar de termeni  

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0333 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.