Coșul dvs este gol.
Ați uitat parola?
Nu aveți cont? Creați-l!

Scrisoare unui copil nicicand nascut

Scrisoare unui copil nicicand nascut
-10%
Anul publicării: 2017
Pagini: 172
Format: 13x20
31,50 RON
35,00 RON (-10%)
Promoția expiră la 31.03.2018
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Scrisoare unui copil nicicand nascut - Oriana Fallaci

 
... am dormit rău şi aveam dureri jos, în adâncul pântecelui. Tu erai? Mă zvârcoleam neliniştită în pat şi somnul deveni o obsesie de coşmaruri absurde. Intr-unui era tatăl tău care plângea.
 
Niciodată nu l-am văzut plângând, nu-l credeam în stare de asta. Lacrimile lui cădeau cu bufnituri de plumb în bazinul din grădină şi bazinul era plin de panglici nesfârşite şi gelatinoase.
 
Într-însele erau un fel de ouşoare negre ce se prelungeau într-un fel de coadă: mormolocii. Nu-l băgăm în seamă pe tatăl tău, nu făceam decât să omor mormoloci, ca să nu se facă broaşte şi să mă tină trează noaptea cu orăcăitul lor.
 
Procedeul era simplu: era de-ajuns să-i scot cu un băţ şi să-i pun pe iarbă, unde soarele îi sufoca şi usca într-o clipită. Scăpăm panglicile, iar ele, lunecând una de alta, cădeau în apă şi se răsuceau în volute repezi, afundându-se în nămol: nu reuşeam să le pun pe iarbă.
 
Apoi tatăl tău s-a oprit din plâns şi s-a apucat să mă ajute: reuşea fără nicio dificultate. Cu o creangă de copac, scotea din apă panglicile acelea, care lui nu-i alunecau, şi le îngrămădea pe iarbă. Calm şi ordonat. Iar eu sufeream de-asta.
 
De parcă aş fi văzut zeci şi sute de copii care se uscau şi se sufocau sub razele soarelui. Răscolită, i-am smuls creanga din mână şi-am strigat: „Lasă-i în pace! Tu te-ai născut, nu?” într-un alt coşmar, era un cangur.
 
Un cangur femelă, din al cărei uter ieşise ceva plăpând şi viu: un fel de vierme gingaş. Privi uimit împrejur, de parc-ar fi încercat să-şi dea seama unde se află, şi începu să se caţere pe corpul păros.
 
Inainta încet, cu greutate, când poticnindu-se, când alunecând, când dând greş şi iar alunecând şi, în final, atinse marsupiul şi, cu un ultim efort, tot tremurând, se aruncă înăuntru, cu capul înainte.
 
Imi dădeam seama că nu eşti tu acela, că era embrionul cangurului care se naşte aşa, ieşind repede din închisoarea oului, şi-şi desăvârşeşte formarea în aer liber.
 
Cu toate astea, îi vorbeam de parcă erai tu Ii mulţumeam pentru că a venit să-mi arate că nu-i un lucru, ci o fiinţă...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Categorii

Edituri

Top

Parteneri

SC REALCONS SRL
www.carti-bune.ro

Promoţii

Promo

Regele care a refuzat sa moara - Anunnaki si cautarea nemuririi
Cartea pierduta a lui Enki

Comenzi telefonice

Telefonul clientului:
0722.546.544
Program:
L-V:09.00-17.30

Newsletter

Accesul clienţilor

Cărţi noi

Promo

Regimul medical Scarsdale - Cum sa slabiti 9 kilograme in 14 zile
Ape detoxifiante si infuzii sanatoase

Asistenţă online

asistenta Suntem deconectați
Created in 0.332 sec
loader
Caut in catalog...
loader