Scrisori (1837-1859) Volumul 1

Scrisori (1837-1859) Volumul 1
-20%
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 624
Format: 16x23
Preț: 56,00 RON
70,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Scrisori (1837-1859) Volumul 1 - F. M. Dostoievski

 
... trebuie să recunosc că, anul trecut, m-ai răsplătit prost pentru lunga mea scrisoare: aproape că nu mi-ai răspuns, nu mi-ai răspuns nici măcar la cîteva din întrebările la care aşteptam informaţii amănunţite din partea ta.
 
Nu ştiu ce anume te-a oprit: lenea? — numai că ar fi. întru totul nelalocul ei; treburile? - însă ţi-am scris deja că nu voi da niciodată crezare unor asemenea treburi, care nu-ţi oferă nici o clipă de răgaz. Precauţia?
 
Dar, dacă eu deja îţi scriu, atunci n-ai de ce să te temi. Sper ca, de astă dată, să-mi scrii ceva mai mult, chiar dacă va trebui să aştept multă vreme răspunsul tău - vreo şapte luni. Şi de data asta am vrut să înşirui foarte multe şi în amănunt despre toate cele trăite de cînd am părăsit Omskul şi am ajuns la Semipalatinsk.
 
Dar mă mărginesc la această foaie, întrucît Aleksandr Egorovici Wrangel, cel care îţi va preda scrisoarea, te va informa amănunţit şi cît se poate de intim cu privire la mine, dacă nu în toate, atunci în cele mai multe dintre privinţe.
 
Primeşte-l cît mai bine şi străduieşte-te pe cît poţi să faci cunoştinţă şi să te împrieteneşti cît mai repede cu el. Tînărul merită: e un suflet bun, curat, ca să nu mai spun că a făcut atîtea pentru mine, că mi-a arătat atîta devotament, atîta afecţiune, cum n-ar face-o un frate...
 
 
CUPRINS:
 
Dostoievski după Dostoievski 
 
Notă asupra ediţiei 
 
Scrisori
 
Partea I (1837-1859)

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0528 sec