Sentimentul primar al nevinovatiei

Sentimentul primar al nevinovatiei
-10%
Preț: 25,20 RON
28,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 208
Format: 13x20
Categoria: Literatura

DESCRIERE

Sentimentul primar al nevinovatiei - Dana Grigorcea

 
... un roman despre Bucureştiul de ieri şi de azi, despre ultimii ani ai comunismului şi timpurile haotice ale noului capitalism, despre miracolele copilăriei şi căutarea de sine.
 
Cartea Danei Grigorcea, distinsă cu Premiul 3sat în cadrul prestigiosului concurs Ingeborg Bachmann din 2015, a propulsat-o pe prozatoarea elveţiană de origine română în prim-planul scenei literare europene...
 
Din carte:
 
... paznicul se întoarce spre mine, oarecum amuzat, iar eu îmi dau seama imediat că mi-am pierdut într-o oarecare măsură respectul lui.
 
— A fost în debara.
 
— În debara? Îi zâmbesc. Îmi aduce aminte de cineva, şi amintirea nu-i chiar rea. Dacă aş face un pas spre el, am sări unul pe altul.
 
— Trebuie să rămână în holul de la intrare, altfel oamenii nu pot face donaţii, spun eu. Se întoarce iar cu spatele spre mine.
 
— De-acolo poate fi furată, spune Şefu’. În cupola înaltă de sticlă răsună ecoul vocilor noastre. Trag cutia cu donaţii pentru protecţia animalelor înapoi în holul de la intrare, paznicul spune de câteva ori „n-avem voie, n-avem voie“, şi i se citeşte pe faţă că ţine morţiş să renunţ, dar nu îndrăzneşte să mă atingă nici pe mine, şi nici cutia.
 
Îşi strânge pumnii în buzunarul pantalonilor, iar când vede că nu-i ajută la nimic, pune un picior în faţa cutiei, dar îl trage imediat înapoi.
 
— Da’ faceţi asta mâine, când e Şefu’ aici.
 
— Şeful sau directorul? se aude tunând în cupola de sticlă.
 
...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Literatura

Created in 0.0369 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.