Sexus - Henry Miller (editia 2018)

Sexus - Henry Miller (editia 2018)
-20%
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 552
Format: 13x20
Categoria: Romane erotice
Preț: 40,00 RON
50,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Sexus - Henry  Miller (editia 2018)

 

Sexus este primul roman al trilogiei Răstignirea trandafirie, scrisă de Henry Miller pe parcursul a zece ani, interzisă în Statele Unite ale Americii şi publicată la Paris între 1949 şi 1960.

 

Romanul Sexus, publicat la Paris în 1949, este un amestec de ficţiune şi episoade autobiografice, în care autorul descrie primele sale eforturi literare, numeroasele aventuri amoroase, destrămarea căsniciei, traiul într-un New York sclipitor şi totodată marcat de sărăcie.

 

Este o carte care a stîrnit controverse aprinse, însă indiferent dacă se lansează în descrieri licenţioase, discuţii despre artă, filozofie sau psihanaliză, poveşti picareşti sau destăinuiri, Henry Miller abordează totul cu aceeaşi francheţe cuceritoare, hedonism asumat şi o intensitate ce-şi are sursa într-o sete de viaţă molipsitoare. 

 

Din carte:

 

... Una Gifford nu mi-a adus nimic decât durere şi chin. Am dorit-o, aveam nevoie de ea, nu puteam trăi fără ea. Ea nu spunea nici Da nici Nu, din simplul motiv că nu aveam curajul să-i pun întrebarea. In curând aveam să împlinesc şaisprezece ani şi amândoi eram încă elevi - abia un an mai târziu urma să isprăvim şcoala.

 

Cum e cu putinţă ca o fată de vârsta ta, pe care o saluţi doar din cap sau la care doar te uiţi, să fie femeia fără de care viaţa ta e de netrăit? Cum te poţi gândi la căsătorie înainte de a fi păşit peste pragul vieţii?

 

Dar dacă aş fi fugit cu Una Gifford atunci, la cincisprezece ani, dacă m-aş fi căsătorit cu ea şi am fi avut zece copii, acesta ar fi fost lucrul drept, cel mai drept. Ce importanţă are dacă aş fi devenit ceva cu totul diferit, dacă aş fi atins treapta cea mai de jos?

 

Ce importanţă are dacă ar fi însemnat o bătrâneţe prematură? Aveam nevoie de ea, o nevoie care n-a fost niciodată împlinită, o nevoie asemănătoare cu o rană care creştea şi tot creştea până ce a ajuns o gaură căscată.

 

Şi pe măsură ce viaţa mergea înainte şi nevoia mea disperată devenea tot mai intensă, am înghesuit sufocând totul în gaura aceea căscată.

 

Când am întâlnit-o prima dată pe Mona, nu mi-am dat seama câtă nevoie avea ea de mine. Nici n-am fost conştient de profunda transformare pe care o adusesem în viaţa ei, în deprinderile ei, în obârşia ei, în antecedentele ei, pentru a-mi oferi acea imagine ideală pe care bănuise, cam pripit, că mi-o creasem eu. îşi schimbase totul - numele, locul de naştere, mama, mediul, prietenii, gusturile, chiar şi dorinţele. In mod caracteristic pentru ea, a vrut să-mi schimbe şi mie numele, ceea ce a şi făcut.
 
Acum eram Val, diminutiv de la Valentin, un nume de care mi-a fost întotdeauna ruşine -mi se părea un nume de curlandist —, dar acum, când îl auzeam pe buzele ei, părea să mi se potrivească.
 
Nimeni nu-mi mai spunea Val, deşi cu toţii o auzeau pe Mona repetând numele la nesfârşire. Pentru prietenii mei eram ce fusesem întotdeauna; ei nu se lăsau hipnotizaţi de o simplă schimbare de nume...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

19,96 RON
24,95 RON (-20%)
19,96 RON
24,95 RON (-20%)
18,36 RON
22,95 RON (-20%)
27,96 RON
34,95 RON (-20%)
Created in 0.0719 sec