Sfârșitul înseamnă un nou început

Sfârșitul înseamnă un nou început
Preț: 39,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-9017-28-9
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 288
Format: 13x20

DESCRIERE

Sfarsitul inseamnă un nou inceput - Adrian Niculescu

 
Vremuri bune, vremuri roz

Dacă ar fi să-mi colorez cartea vieţii, aş amesteca un butoi de roşu şi altul de alb, să-mi rezulte atâta roz încât să pot colora primii şaisprezece ani. Ba nu mi-ar ajunge butoiul, cisterna ar fi unitatea de măsură!
 
Când am auzit cântecul lui Edith Piaf, La vie en rose, în chip prostesc m-am gândit că pentru mine l-a încropit. Franţuzoaico, ştiai tu ce ştiai! Desigur, franceza mea era minimă spre deloc, aşa încât nu realizam că-i un cântec de dragoste.
 
N-avea importanţă destinaţia exactă! Tot ce descria viaţă roz, îmi aparţinea. Şi ştiţi ce înseamnă roz? Să locuieşti undeva unde totul e verde. Pare imposibil ca în inima capitalei să te scalzi permanent în verde, dar eu am avut acest privilegiu.
 
Am locuit în imediata vecinătate a Parcului Lacul Tei. Când în sfera ta de acţiune se află un parc imens, un lac, o biserică, o mănăstire, şcoala peste drum şi copaci din metru în metru, atunci aceasta se cheamă, în termeni simpli, RAI.
 
Un paradis era strada Doamna Ghica! Paradisul prin care azi, de atâta apăsare, nici nu pot trece fără să mă afund într-o gravă tristeţe.
 
Acolo mi-am lăsat copilăria, adolescenţa şi acolo e toată averea mea spirituală pe care, ca pe-un tezaur, o păstrez în adâncul sufletului meu, ca pe-o taină.
 
Oricât aş încerca să povestesc despre frumuseţea acelor zile, nici cele mai dibace cuvinte n-ar descrie fidel fericirea în care mă scăldam...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0292 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.